Maaflah semua ya, asik hidangkan korunk dengan roti wholemeal tu aje. Cheq sue minggu ni lepak kat rumah member, xdan nak mengapdet. Rindu sgt nak bw tapi di CH asik blackout manjang. Terima kasih juga atas kesudian teman2 yang masih datang berkunjung ke ila_cheq sue ni. Jadi, petang ni cheq sue nak kongsikan satu resepi mudah iaitu mee kantonis yang cheq sue buat 2 hari lepas. Resepi ni cheq sue salin dari majalah RASA, tak ingat tahun bila.
Dah lama jugak nak masak guna yee mee, memang suka sangat. Cadangnya nak buat sizzling tapi belum beli lagi bekasnya. Bila ternampak aje resepi ni terus nak cuba. Mudah dan senang aje rupanya. Bila makan memang x hengat. Kalau guna mee kuning biasa pun boleh jugak agaknya, tapi cheq sue rasa rasanya sedikit lari kot. "-"
Mee kantonis yang cheq sue buat ni xde diletak tepung jagung sebagai pemekat. Kalau dapat kuah pekat tu memang lagi kick. Yee mee ni sepertimana yang diketahui sedap jika dimakan dengan kuah panas2, kalau kuah x panas nanti yee mee tu tak lembut pulak.
Apapun, mee kantonis ni memang sedap. Kalau rasa dah jemu makan nasi bolehlah cuba mee ni pulak. Gerenti puashati. Wassalam...
lama x singgah sini....sedapppnya mee....bak cikit...hehehe...
ReplyDeletemee mandarin takde ke
ReplyDeletelapar pulak tengah malam malam ni tengok ~
ReplyDeletedh lama xmkn mee kantonis.. nnt nk cuba lah resepi nii..:=)
ReplyDeleteesok2 kalau buat lagi, poslaju ke akak ya :)
ReplyDeleteho hooo...pantang tengok udang... itu dulu yang diterkam!
ReplyDelete