PAGES

Wednesday, February 22, 2012

Creme Brulee...1st Time


 
 
 Dulu...tengok kak cek ngepost n3 pasal creme brulee
Terasa nak cuba, nengok cam rich richer je
Kebetulan minggu lepas negok di 703, ada chef masak creme brulee nenas
Memang nyaman je nampak
So dengan bahan2 yang ada cheq sue cuba la buat, memang berprofil tinggi resepi ni
Dengan egg yolknya, creamnya...
Tapi sebab sesekali je, abaikan yang itu... boleh?
Cheq sue buat ni x la ikut sukatan betul2... guna je mana yang ada
Hasilnya dapat dua ramekin tu
Cuma agak x berapa nak puas hati dengan hasilnya
InsyaAllah lain kali nak cuba lagi
So kali ni cheq sue x copy resepi tu, nanti puas hati baru letak



Tengok pun dah tahu, x macam creme brulee yang sebenar
Sebabnya cheq sue guna susu cair, tu warnanya jadi keruh sikit
Pastu agaknya terlebih sukat gula, dah xyah letak kat atas tu
Baru-baru keluar peti ais memang sedap makan ni
Nanti senang2 kita buat balik ya...
Wassalam...

7 comments:

  1. Yang penting cheqsue rajin mencuba dan tak berputus asa.

    ReplyDelete
  2. Salam...

    Sedap ke? nampanya kena try juga ni

    ReplyDelete
  3. tun teringin nk makan nii.. tp nk buat tu kene beli torch utk bakar gula kt atas tu dulu kan.. ape nama dia pun xtau. hihi

    ReplyDelete
  4. rupa paras xpenting cheqsu
    yang penting rasa..

    ReplyDelete
  5. cheqsu,
    akak kalau buat apa pa makanan kalau tak menepati piawaian,akan diulangi..kalau kali kedua tak jadi nampak gaya kena skip ler menu tu..hihihihi..
    akak kan pisang muda selalu beli kat pasar..mmg sentiasa ada.pasar kat rembau nie wan wan mmg jual..nak beli ngan tak ajer..akak bubuh garam dan rebuskan air panas baru masukkan pisang...

    ReplyDelete
  6. Salam...Haaa dapat satu lagi pengalaman baru kat dapur...

    ReplyDelete
  7. Rahel pun belum pernah cuba creme brulee ni,jadi tak tau lg apa mcm rasa dia..sedap k CheqSue?

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]