Resepi udang harimau, yang kedua. Kali ni memang dapat saiz besar punyaaaaaaaaaaaaaaa. Seekor tu memang penuh di tapak tangan. Dah lama dok berangan nak masak ala-ala steak gini, macam selalu tengok kat tb. He he he, perasaan!
Untuk resepi ni cheq sue cuba suka2 hati aje sebab x sempat nak cari resepi kat tenet. Rasa dia agak ok, tapi ada jugak kelemahan sikit-sikit. Contohnya boleh kasi pedas lagi supaya tak muak. Lagi kena kurangkan garam masa perap. Kalau resepi I tu cheq sue guna rosemarry, kali ni cheq sue guna basil pulak yang dibuat butter spread dengan garlic.
Udang ni pulak cheq sue santap bersama potato salad dan tomato, selain dari chicken gravy (instant). Dek kerana rasa plain aje, memang kena letak sos cili masa makan. Apapun next time kalau ada rezeki udang harimau saiz giant ni, bolehlah improve resepi ni. Cheq sue letak jugak sebagai kenang-kenangan, ^^
klu dh namanya udang mmg peberet la...masak la apa pun sedap jer..kena plk udang besar2...
ReplyDeleteuuu uuuu.... sedih.. tun allergic udang galah nih =(
ReplyDeletepatutla mcm bau sedapp jer...jengah dapur cheq sue rupanya msk udang harimau...meleleh kita kat sini menahan mata tgk udang cheq su...
ReplyDeletemengancammmmm...
ReplyDeletenampak pun sangat mengeliurkan...
huhuu..bestnyaa..walaupun alergic dgn udang tp tetap nk mkn jgk klu dpt menu mcm ni :-)
ReplyDelete