PAGES

Monday, May 9, 2011

Jeruk

Selamat petang kawan-kawan... dah minum? Diet? Ha ah ye la tuuuuu..........
Semalam hosmate balik dari Penang, diberinya aku jeruk buah2, yang buleh tahan glemer kalau pi sana, memang wajibun la beli ye dak..
Sebenarnya mana nak pi aritu dia ada tanya...nak kirim ape2 tak. kalu dengan rendah dirinye cakap la tak mau...bukan ape...dah pernah pi Penang kan...xde apelah... nanti dia nak pi Jogjakarta ni aku nak le jugak kirim... Made in Jakarta gitew...Kalau diikutkan aku ni bukan la hantu jeruk. Makan tu makan la tapi idok le beriya... Tambah2 kalau jeruk penang ni memang aku x lalu la. makan sehiris jerk suara dah bertukar jadik suara itek...dan dan tu jugak jadik sesak napas...berkeruh je rasa nak nyawa. punya la hebat penangan jeruk ni... chemical dia taruk banyak sangat kot... kalau le teringin sgt nak makan, kena bilas dulu jeruk tu 2 3 kali...


Bila dah ada ni...kena la ikhtiarkan untuk buat sesuatu. bukan ape, kalau nak makan gitew aje setahun tak abes lagi... agak2 kalo buat acar buah sedap x ye? tapi the masalah problem is....aku hayat hayong x pernah buat mende alah tu... makan pernah la...berkali kali kali daahhh... syiokk le sangat pekena dengan nasik minyak ke beriani ke....
Nantilah...nak pi pasar malam jap. balik kang baru kita selongkar dapur kawan2 cari resepi acar buah terbaeeeekkkkkkkkkk..............

4 comments:

  1. my feveret!!! sekali hadap pon boleh habis ni!!!

    ReplyDelete
  2. huyyyoooo nuni.... cheq sue kalo jeruk ni meme xmo lah... pedih ale dada tau...seksa sgt

    ReplyDelete
  3. rasonyo ado resepi acar buah.try la...kalau x jumpa dlm myr, mitok je resepi nga kak besah ko, kak fida, datin ko...

    ReplyDelete
  4. sy igt kalo guna jeruk ni kena rendam air dulu la biar dia kurang sket rasa masam tu...

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]