PAGES

Thursday, May 5, 2011

Tumis petola mudah sengoti


N3 ni sepatutnya petang tadi tapi paham2 ajelah xde nk nyempat2 la tu baru kuar... Balik sekolah terus buat dan makan gitu je
petola ni aku istilahkan resepi zaman kanak-kanak...ketika mula2 kenal senduk sudik periuk kuali... utk permulaan baru2 nak belajar masak memang sesuai sgt la resepi ni. caranya mudah, bahan pun simple je
jom semak

Bahan - bahan :
  • Sebiji petola sedang
  • 2 ulas bawang putih - hiris
  • 1 sk pati ayam
  • sedikit kicap & air
Cara :
  1. bersihkan petola dan potong serong
  2. tumis bawang putih hingga naik bau
  3. masukkan petola dan goreng seketika
  4. masukkan air mengikut keperluan
  5. masukkan sedikit kicap dan pati ayam
  6. masak sehingga petola empuk
haaaa...senang kan? kalau kawan2 ada anak dara yang baru nak belajar ke dapur, sesuai sgt la dengan resepi ni ye...

No comments:

Post a Comment

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]