PAGES

Thursday, September 5, 2013

Kek Span Pandan Berbadam & Kelapa

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Dua hari blog tak berupdate, entah apalah yang disibukkan tuan tanah kedaung. Sejak kebelakangan ni memang agak sibuk sikit. Dengan line internet yang dok over limit memanjang, payah jugak nak online. Nak update ikut telefon tak puas hati la pulak tengok skrin cinonet aje...

Jadi saya kongsikan jugaklah kek yang dibuat untuk majlis hari raya kuarters baru-baru ni. Tak tahu nak buat kek apa jadi saya cuba gabungkan badam dengan kelapa untuk menyaluti kek span pandan. Di dalamnya saya gaulkan serbuk badam bersama whip cream dan di sapu dengan jem raspberri. Kemuadia ditabur sedikit kelapa kering. Rasanya boleh tahan jugak, baunya mengancam. Sedap dimakan sejuk-sejuk.


Kononnya nak tulis jawi, tapi silap eja la pulak. Hi hi hi... nak kena study lebih lagi lepas ni. T_T


Di tepinya saya salut dengan kepingan badam bakar dan ditabur dengan kelapa kering.

Errr...cukup la dulu ya, tak ada idea nak bebel apa....

1 comment:

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]