Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
Kita mulakan dengan n3 2016.
Saya memang penggemar tegar pucuk ubi, tak kiralah masak biasa2 atau masak luar biasa. Celur cicah budu atau masak lemak tempoyak atau masak goreng belacan, memang sesuatu yang saya tak akan tolak. Ini kali kedua masak pucuk ubi camni, kalau kali pertama dulu memang agak keras sikit. Jadi bila dah tahu saya rebus lama sikit dan hiris lebih halus.
Alhamdulillah hasilnya tak mengecewakan. Masih sedap dimakan begitu saja sebagai ratah ataupun makan dengan nasi panas.
Untuk resepi sama saja dengan resepi masak kangkung belacan. Semua boleh ejas ikut kesukaan.
** kasi panas enjin nak up n3 seterusnya. He he he..
"Ya Allah Ya Tuhanku, Engkau lapangkanlah dadaku, tenangkanlah fikiranku dan permudahkanlah segala urusanku.... Amin"
Rare tu cheq sue..
ReplyDeletePucuk ubi goreng belacan..
Selalunya kangkung..
Ada kelainan pulak kan..
msti bau nya semerbak harum kan...
ReplyDeletesedapp.. tun biasa rebus cicah sambal belacan je.. mmg biasa pucuk ubi lg byk dr nasi la.
ReplyDelete