Wednesday, July 20, 2016

Program AMAL (Anak Muda Cakno Masyarakat) Dun Gaal #3

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 

Sambungan dari bahagian 2

Ini acara last, ngail botol. Adik saya yang prepare alat2 ni. Batang kailnya menggunakan batang salak, ambil belakang rumah. Permainan ni untuk sep2 jantan aje. Memula nak kira siapa yang dapat kail botol tapi sampai ke sudah tak dapat. Last baru kira siap yang paling cepat masukkan paku ke dalam botol, dia yang menang.


Sedia...
Test dulu lah jadi ke dok




Errr, payah jugak nak masukkan ni rupa2nya


Di bawah sinar terik mentari, pakat2 mengail lah demo


Hah, dah masuk


Berjaya!


Pusingan penentuan


Paling suka gambar ni


Dekat tengah hari tu diadakan pembahagian hadiah kepada yang menang. Seronok budak2 dapat. Saya yang menengoknya pun sama seronok.


"Ya Allah Ya Tuhanku, Engkau lapangkanlah dadaku, tenangkanlah fikiranku dan permudahkanlah segala urusanku.... Amin"

5 comments:

  1. fisrt time singgah sini. La ore kampong kita ruponya.. Gaal tempah tumpahnya darah ku.. hehehe.. Apapun pun best juga bertamu di sini dik..

    ReplyDelete
  2. meriah kak... apa lg permainan yg ada...

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]