Friday, November 9, 2012

Blueberry Cheesetart ~ Kak Anah

 
 
Kenangan tempahan cheesetart yang pertama. Hasil yang terbaik dengan filling yang elok sangat kejadiannya. Cheq sue masih lagi menggunakan resepi yang sama cuma saiz tart ni adalah 4.5 cm memandangkan ianya ditempah untuk makan-makan semasa majlis baca Yaasin di rumah puan GPK Ko kami iaitu Kak Anah. Kalau guna acuan yang biasa tu macam besar sangat pulak. Kiranya tempahan ni merasmikan lah 4 dozen acuan tart yang baru cheq sue tambahkan dalam koleksi.
 
 
50 biji cheesetart dengan deco simple.Untuk fillingnya tu cheq sue mix guna food processor, agak lama jugak sampai dia sebati.
 
 
Walaupun shell agak comot, alhamdulillah senang je nak keluarkan dari acuan. Untuk resepinya boleh klik kat sini. TQ pada yang mengutarakan resepi tersebut. Wassalam
 
Stylish Thankyou

2 comments:

Bicara Kak Noor said...

cantiknya cheese tart cheq Su jeles lah akak, kak noor buat jugak tapi tkl lawa sngt macam ni hehee mesti cheq su dah terer merer dah kan..

Shiela said...

lama dah simpan acuan ni.. bila laa jadi tartnya pun tak taulaa..