Wednesday, October 3, 2018

Easy & Moist Red Velvet Cake

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alkisahnya buat kek ni konon konon sebab nak celebrate birthday sendiri, tapi hancus kejadiannya. As i mentioned before, i memang addict dengan red velvet ni. Itu yang semangat nak buat. Tapi sebab buat kek ni di rumah sendiri, tau tau ajelah ada bahan yang takde. Tahu apa yang takde tu? Pewarna merah okeh, cari cari di dapur ada sirap maka jadilah sirap nak memerahkan kek ni. Maka taklehlah nak panggil red velvet, kena tukar menjadi sirap velvet. Ha ha ha...


Paras rupa kejadian. Memang merah tak membara, acah acah saja. Tapi takpelah kita yang buat dia. Dengan sedikit kekurangan tak menjadi sebab untuk tidak mencuba.





Keratan rentas di dalam. Sirap velvet ^_^


Topping agak cair sebab tak cukup bahan. Belasah... Tak tahu nak hias tabur chocnut dengan biskut waffle je. Jadiklah..


Cantik jugak sebenarnya. Yang penting rasa tu..


Ini resepi yang saya guna ya, ada saya tulis dalam buku resepi, tapi bila search dekat blog Kak Azie tak jumpa pulak resepi yang sama macam ni. Apapun resepi siapapun saya minta halal eh, maaf sebab tak boleh nak link.


 "Ya Allah Ya Tuhanku, Engkau lapangkanlah dadaku, tenangkanlah fikiranku dan permudahkanlah segala urusanku.... Amin"

1 comment:

  1. nengok resepi tuh... tang mana yg mudah tu kak heheheh... tp sedapnya

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]