BISKUT GREEN PEAS
Resepi : Along Roz
Sumber : Kak Nik Ja a.k.a Mokwo
Bahan2:
1 cawan tepung green peas (cheq sue beli kat MAIDIN)
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula icing
1/2 sudu teh baking powder
1 sudu besar tepung jagung (mokwo tambah)
1 sudu besar marjerin( mokwo tambah)
minyak jagung secukupnya
glaze:
kuning telur secukupnya
Cara:
satukan kesemua bahan kecuali minyak jagungBahan2:
1 cawan tepung green peas (cheq sue beli kat MAIDIN)
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula icing
1/2 sudu teh baking powder
1 sudu besar tepung jagung (mokwo tambah)
1 sudu besar marjerin( mokwo tambah)
minyak jagung secukupnya
glaze:
kuning telur secukupnya
Cara:
tuang minyak jagung sedikit demi sedikit dalam adunan tepung di atas sehingga adunan boleh di gentel atau di bentukkan
ambilkan 1/2 sudu besar adunan dan bulatkan. buat sampai habis
sebelum di bakar, glis dengan telur kuning di atasnya
mokwo guna oven pada suhu 170 C selama 15-20 minit. biskut nih senang nak hangus, so pepandailah adjust oven masing2
amboii rajinnya ciksue nie..suka mkn biskut nie..nk buat malas btl h ehhe tgok org buat..sedap jew:)
ReplyDeleteAssalam sue, kuih Koleh kacang yg akk rasa yg sue maksudkan itu.
ReplyDeleteNasib baik menjadi juga guna tepung kacang hijau ya, akk pun tak jumpa tepung green peas tu, mesti sedap sekuk ni
aaaahhh sedapnyer semekut cookies nih
ReplyDelete