Sunday, May 18, 2014

CRK : KL

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 

Dua tahun tak ambil CRK [cuti rehat khas]. Tahun ni kena ambil sebab nak bawa famili ke KL untuk menghadiri konvo adik di UITM. Bukan kata nak simpan sangat cuti ni tapi tak tahu nak cuti untuk apa. Kalau ada kecemasan memang kena cuti laa... 

Mula-mula mek kata nak datang KL dari Cameron, saya dah cuak. Maksudnya saya kena drive. Masalahnya saya tak tahu jalan, tak pernah pun drive sendiri masuk KL. Yang tahun lepas tu saya hanya bawa kereta balik ke PP ikut Gombak, ni bila nak ikut Utara Selatan aiiiii berpeluh la jugak nak memikirnya.

Walaupun ada aplikasi WAZE tapi off course nak kena ada gambaran dulu sebelum masuk KL. Nampak tak nampak je sebenarnya. Selalu saya hanya ke Hulu Langat dengan melalui tol Ampang. Saya maklum yang nak ke rumah kakak saya di Cheras tu boleh masuk macam-macam jalan, tapi tahu sajalah, kalau jalan nak ke PD memang saya boleh gi...


Tanya abang ipar, takleh ikut peta dia. Terlalu serabut. Saya tak faham. Ushar Google Map, ada pulak jalan yang saya tak pernah dengar. Serius saya hanya tahu sampai Tol Jalan Duta sahaja. Kemudian saya minta peta dari anak saudara Mok Ja, laluan dan petunjuk yang diberi lebih senang, hanya ikut laluan Pusat Bandar - Sungai Besi - Cheras - Bandar Sri Permaisuri. Follow punya follow eh dah sampai. Tak rasa lama pun, pukul 8.15 dari CH dekat pukul 1 dah sampai. Lepas ni boleh la datang lagi kalau nak lepak KL.

Tengok sajalah peta yang diberi, nak kena simpan ni. Lain kali boleh refer semula. Bila tengok dalam peta, langsung tak ada konar konar kan, macam mudah je sangat. *sigh...


Nasib baik jugak konvonya pada hari Ahad [hari ni] kalau tak susah jugak nak dapat cuti dua hari. Mek dengan cek serta kakak dan abang ipar saja yang pergi, saya dok lepak kat sini. Ini konvo terakhir la dalam keluarga. Tu yang semangat nak datang.

The moral is...patut try dulu baru tahu. Saya selalu rasa TAKUT berlebih-lebih, padahal since pandai membaca memang selamat je sampai. Nak sesat ke nak pening ke patut datang dulu ok. He he he...


5 comments:

  1. saya kl kalau drive pun sesat..jarng p sana.. kena ada penunjuk arah sorg :)

    ReplyDelete
  2. bagusnya, kalau saya sure dah tah mane2 jalan saya masuk...lagi gabra kalau banyak kereta :)

    ReplyDelete
  3. Hi there everybody, here every one is sharing such experience, thus it's nice to read this web site, and I used to pay
    a visit this web site daily.

    Feel free to surf to my web site :: Clash Of Clans Hack (Http://Clashofclans-Hackcheat.Blogspot.Com/)

    ReplyDelete
  4. Konvo.... Tahniah buat adik...upload gambar konvo

    ReplyDelete
  5. salam cheq sue..

    singgah pagi sini..

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]