Sunday, June 2, 2013

Order : RVC Hari Guru

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Petang di kampung. Panasnya boleh tahan. Rasa nak duduk je dalam sungai atau kolam. Hiiiiii... Jom tengok cerita tempahan yang dah dibuat sebelum cuti sekolah dulu.Tempahan rakan sekolah untuk sambutan hari guru sekolah anaknya. Tempahan segera pun ada. Bagitahu petang untuk pagi esoknya. Lepas je LADAP saya terus balik dan memulakan projek RVC.


RVC dengan peach mousse dan peach filling. Saya tak guna CC, hanya aising WC + mousse tu sahaja. Pertama kali buat RVC dua adunan, tak dapat nak bajet lagi. Dapat kek seberat 2.9 kg. Tak dapat nak hias lebih sebab tak muat kotak nak tutup. Next time boleh ejas dah adunan untuk 2 kg ++.


Deco pun sangat 'biasa-biasa'. Coating un tak rata. Bab tulisan masih gagal lagi. Agak banyak jugak yang nak ditulis, tu yang sesak napas jugak saya nak membuatnya. Feedback daripada rakan yang menempah tu, katanya sedap, puas makan, kaya dengan rasa buah. Errrr...terima kasih banyak-banyak. Puas hati la kiranya tu :)

********** (^__^) ********** 
 Terima kasih atas kesudian membaca entree ini hingga ke akhirnya. ~ Wassalam ~

1 comment:

  1. Salam CheqSue....nampak sedap kek!..Slmt bercuti juge...

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]