Saturday, June 23, 2012

Berpeluh Jugak Nak Dapatkan Ni....



 
 
Perghhh... lama sungguh dok pk sebelum decide nak beli benda alah ni. Jangan main-main, beli dari UK, agak murah sedikit berbanding harga di Malaysia. Ceritanya begini... ada seorang kawan mengoder pan TEFAL, jadi terberkenan pulak dengan benda ni so cheq sue oder la bersama member sebaking di sekolah tu CHEQ DA. Sebagai seorang yang sangat addict dengan kek dan baking, ini adalah satu gajet yang harus dimiliki. Walaupun tidak menerima tempahan beriya-iya tapi ini adalah satu pelaburan yang sangat menguntungkan.
 




 
Sebelum ni pun memang guna hand whisker biasa tu aje nak buat kek. Dah lama jugak ianya berjasa. Dah lupa tahun bila beli tapi sampai sekarang alhamdulillah tak pernah bagi masalah. Cuma kadang2 tengah guna tu ada rasa renjatan elektrik jugak. Kalau dah lama2 sangat ada bau-bau hangit gitu. Kadang2 ada jugak bunyi2 asing macam gaya nak tercabut pemukulnya. Jadi dek kerana itulah cheq sue pejam dua belah mata untuk membeli KENWOOD Kitchen Machine Prospero Compact 4.3L ni. Barang empat angka beb, berpeluh jugak tau. Takpelah walaupun ada orang kata... "MAKAN JELAH MESIN TU" bila cheq sue nak pi korek duit di Tabung Haji sebab gaji dah abes... Huh...





 
Rupa-rupanya mixer ni didatangkan sekali dengan food processor dan blender, di samping pemerah jus dan 3 disc FP. Wahhhh...ini dah bagus, sebab food processor tu dok dalam wish list cheq sue. Jadi dah tak payah beli dah. Tu yang untung. Hi hi hi... Cumanya oleh sebab semua dalam bahasa omputeh, kena la cheq sue study dulu cara-cara pengoperasiannya. Entah tempahan siapa yang akan merasmikan mixer ni. Tambah2 pulak sekarang sibuk sikit, mampu jeling2 ajelah dulu.
 




 
Selain daripada tu jugak, diberinya sekali buku resepi step by step buat kek. Sempat jugak dibelek-belek. Memang bagus jugak bukunya walaupun kebanyakan kek menggunakan brandy @ wine. Takpe, nanti bila ada masa boleh dicuba dan dikongsi bersama. Jangan risau, pasti hasil yang dibuat tu nanti adalah HALAL.... ^_^

Oklah, selamat berhujung minggu... Wassalam


Stylish Thankyou

22 comments:

  1. cheq sueeee... sudah ada mixer kenwood tuuu.. jeles jeles T_T

    ReplyDelete
  2. waaaa...tambah rajin la cheq sue kat dapur ye? kakak akak pun ada ni, mmg bagus dan bnyk jasanya. Dah harga pun ribu riban kan? ada ke tak bagus?
    hmmm...senangnya dlm hati, nyanyi lagi p.ramlee lah.

    ReplyDelete
  3. jelesnye!!! ini mixer idaman tu! huhuh...sampai skrg duk kumpul2 duit dulu sebab kalo nak beli, kene letak di kg. sementara belum pindah ni pakai mixer biase2 je dulu

    ReplyDelete
  4. salam ceqsu
    amboii dah ada mixer baik punya tu,tkpa lah mahai tahan lama sikit tak rugi beli ni macam teringin jugak ni heeee

    ReplyDelete
  5. Salam Cheqsu.dah ada asst baru dari UK mari. lagi laju xtvt baking di dapur. wpun mahal, berbaloi beli...kenwood ni tahan lama, akk punya dah 15 thn guna masih elok sampai skrg ..alah membeli menang memakai...

    ReplyDelete
  6. wah Cheq Sue...hppy nmpknye yer....teruja pulak tgk tu...QH pon dlm proses nk cri mixer mcmtu gak..klau nk oder cmner yer..reganye pula bpe riban tu..hihi...kne korek duit asb ni..haha

    ReplyDelete
  7. Wahh che sue lepas ni buat kek manjang ler yaa.. buat2 akak tunggu tak sabar nak rasa mixer baru tu hehehe.. :))

    ReplyDelete
  8. Waw...pasni takde alasan nak malas2 buat kek yer..hehe..

    ReplyDelete
  9. waaa.....mixer kenwood tuuu...
    pas nie hari2 ler ada kek kat sini yek ...bole selalu nyinggah mintak sepotong 2 nie......hehe....

    teringin jugak nie......! :)

    ReplyDelete
  10. Berbalopi sangatlah rasanya Cheq Sue... siap ada food processor, blender, pemerah jus & 3 disc FP... mudah-mudahan menjadi bisnesnya!

    ReplyDelete
  11. cheq sue..daku jeles..udah lama daku kenen mixer ni tapi rege nyer yg mahal tu membuatkan daku simpan niat suci murni ku utk melamarnya...huwaaaa...sooo very jelesssss....tahniah cheq sue..tak per lepas ni cheq sue makan rajin lagi la membaking huwaaaaa pinjam nak test run leh tak cheq sue kekekeke

    ReplyDelete
  12. kita kat sini pakai mixer cap ayam je... uhuks...

    ReplyDelete
  13. Waahhh Cheq Sue..jauh mali asst tuu.. from uk lg hihiii..lps ni bleh tgk mcm2 kek lg hasil air tgn cheq Sue..InsyaAllah..dpt gnti blk 4 angka tuu hehehe ^^

    ReplyDelete
  14. Bestnya Cheq sue,kita pakai yang biasa2 aje.

    ReplyDelete
  15. tahniah Cheq Sue.. dh dpt miliki buah hati pengarang jantung si kenwood tu, akk dh lame berangan nak... asal gi kedai dok belek-letak, belek letak. kena bertekad sungguh2 ye Cheq Sue...hee..

    ReplyDelete
  16. salam sume..saya ade jual tefal murah..pre order item..original..please email me for more info..

    nurharlifa@gmail.com

    **blog coming soon**

    ReplyDelete
  17. Salam. Saya warisi Kenwood mixer lebih kurang macam ni juga dari emak saya. Sangat berjasa. Elok sampai sekarang. Cuma bunyinya bising. Kalau mengadun tgh malam atau awal pagi, mau terbangun semua orang. Hehe..

    ReplyDelete
  18. nak cari penolong didapur mcm ni jugak...hehe mcm bagus je ade lg ke eh model ni...

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]