Wednesday, April 24, 2013

This Is Kota Bharu

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 

Masih lagi n3 berkisar tentang kemeriahan pra pilihanraya. Kali ini liputan didatangkan khas dari Kota Bharu. Balik hari tu memang jadi wartawan sungguh, dekat 2 kg diangkutnya EOS tu semata2 nak merakam kemeriahan yang jarang2 ditemui, kira2 5 tahun sekali. Walau bagai mana pun sekali lagi saya nak tegaskan ini bukanlah n3 politik dan saya tidak pro mana2 parti.

Ramai yang sedia maklum, kawasan KB tu kawasan 'panas'... rata2 tempat dipenuhi dengan bendera PAS. Jadi saya dedikasikan gambar2 ni buat perantau, anak Kelantan yang tak berpeluang melihatnya sendiri.


Ke Bawah Duli Tuanku Sultan Kelantan, teringin sangat nak tengok... ^^



Dekat2 nak mengundi nanti mesti lagi meriah kan, macam tak sabar je nak balik...

Buat penyokong BN, ada jugak di sesetengah tempat digantung bendera parti berkenaan...


Jom kita mengundi...


Gambar ni saya snap dekat bangunan PAS, di kawasan stesen bas saya rasa... Memang meriah la kalau tengok 'live'. Cara diorang gantung ni kreatif sungguh

********** (^__^) ********** 
Terima kasih atas kesudian membaca entree ini hingga ke akhirnya. ~ Wassalam ~

9 comments:

  1. masyaALLAH... mmg hijau di mana2...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Balik tengok sendiri baru naik semangat wehhh....

      Delete
  3. Saya duk KB dan saya seronok dgn kemeriahan musim ni.Teduh langit berpayungkan bendera. Kalau keluar lepas isyak, laaagi meriah di pos2 kedua belah pihak.Ada lapu lip lap, ada sound effect, ada makan2 ada macam2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertuah akak dapat jalan2 tengok meriahan tu, macam saya ni sesekali balik sajalah. ni dekat mengundi baru boleh sama menyibukkan diri

      Delete
  4. pesta bendera ni cheqsu meriah sangat nampak nya, tapi biarlah dipenuhi dengan hijau kan cantik sejuk mata memandang hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan nak kata apa Kak Noor, kalau bendera biru letak banyak2 macam ni jadi gelap sikit kan...

      Delete
  5. Dimana2 tempat ada bendera...
    Meriah...

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]