BISKUT
CASABLANCA DELIGHT COOKIES
Resipi : Chef Zubaidah
Resipi : Chef Zubaidah
Sumber : KakWan
Bahan A
130gm mentega
20gm shortening
70gm gula kastor
Bahan B
30gm nestum - diramas
30gm oat- panggang dan kisar
30gm serbuk badam
20gm bijan hitam
Bahan C
25gm tepung jagung
10gm tepung beras
150gm tepung gandum
Hiasan :
Ceri merah dan hijau, kuning telur
Cara-cara
1. Sebatikan bahan A dan masukkan bahan B dan uli rata.
2. Masukkan bahan C dan uli lembut kemudian canai menjadi kepingan nipis.
3. Terap dgn acuan empat segi tepat dan sapukan kuning telur dan hias dgn ceri merah dan hijau.
4. Bakar pada suhu 140c selama 30 minit atau sehingga kekuningan.
menarik biskut cheq sue ni, siap ada kuaci lagi kat atas tu..mmng sedapkan biskut ni..mmng berbaloi membuatnya...
ReplyDeleteselamat hari raya cheq sue..
ReplyDelete