Wednesday, May 23, 2012

Penimbang Digital


 
 
< Google >
Kisah penimbang digital. Dalam fraft xde n3 masak2, so cerita la sikit. Xde la asyik nengok ke roti labu tu je. Kalau sebelum ni guna penimbang digital borrowed from school, tapi dah beli satu penimbang digital baru minggu lepas di Ipoh. Di kedai tu (kedai baking) ambil2 barang yang dibeli, bila kira jumlah semuanya RM118 sedangkan penimbang digital (cheq sue beli 2 unit) dah RM 96. Bila masuk kereta tengok resit tu terpk ngape murah sangat barang-barangnya... Rupa-rupanya makcik kecai tu lupa nak kira harga 2 penimbang digital tu... Bila bawa ke kaunter semula, barulah dia perasan, memang dia belum kira, so dikurangkan lagi harganya kepada RM 46 ajeeeeeeeee........... 
^_^
Moralnya... Kejujuran! Oleh sebab kita nak guna buat makan-makan, nak sedia tempahan orang, tak baik pulak nak biarkan aje...kang tak pasal2 pulak dapat rezeki tak berkat. (*_*)
Demikianlah adanya... Wassalam...
Stylish Thankyou

6 comments:

tun_telani said...

tun pun guna penimbang jenis ni jugak ^^

Pen Biru said...

sy guna timbang analog..hhehehe

Zana said...

terimakasih lawat blog saya.

mokwo® said...

salam cheq sue..mokwo baca cerita nih mokwo sedih...coz penimbang digital mokwo udah di curi orang...huwaaa...redho jelah !!

Nuwairani Ismail said...

gambar tu sama macam penimbang digital kite!

Anonymous said...

Salam.nak tanya, kedai yan awk beli penimbang ni kat mana yer..saya pun duk ipoh..jenuh round kat ipoh, tp tak jumpa..