Saturday, May 19, 2012

Puding Jagung



 
 
Bila tengok keputusan pertukaran tadi, terus xde mood nak berkata-kata. Tahniah kepada Kak Yus @ Antan Bertingkah kerana akhirnya dapat bersama kembali dengan keluarga di Pahang. Rasa macam cepat je keluar keputusan. Hu hu hu...

Layan ajelah gambar2 dan resepi kat bawah ni. Sebenarnya nak pos puding jagung tu, tapi kebetulan buat jugak puding roti dan agar-agar santan, masuk ajelah sekali gambarnya. Dah 2 3 hari buat, baru dapat pos... Wassalam...

Mode : ^x^



 < Puding Jagung >
 


 < Puding Roti >
 


 < Agar-agar Santan >
 
PUDING JAGUNG
Resepi : F&N @ MyR

Bahan-bahan
1 cawan tepung kastad
1 cawan jagung manis
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 1/2 cawan susu cair

Cara-cara
Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll.


Stylish Thankyou

6 comments:

Nuwairani Ismail said...

hmm....susah nak dapat pindah ke kg sendiri. kite belom pernah apply pindah lagi sebab dah tahu susah nk dpt. tapi insyaallah hujung tahun nanti nk jugak apply

Yana Shaiful said...

Salam Cheq Sue..jgn sedih2 yer.. insyaAllah lepas ni ada la rezeki dpt pindah..meh yana suap puding jagung ni ekk..nmpk sedap jer ^_^

Cheq Sue said...

@Nuwairani Ismail

dah hampir 10 tahun kat sini, rasa2 dah cukuplah, nak keje di environment lain pulak ^^

Cheq Sue said...

@Yana Shaiful

tu la pasal yana, memang kena sabar dan terus memohon ajelah sampai orang tu boring nengok borang kita

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Cikgu, sabar ya. puding..musim panas ni elok benar kan???

Cheq Sue said...

@Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot

kadang2 bila tak dapat ni down jugak kak ros... tapi yelah, kita mentimun ni kena la terima *x*