Wednesday, May 16, 2012

Cheq Sue, Nak Kek Spiderman!!




 
 
Kek tempahan Kak Rahimah untuk anak bujangnya. Mula2 nak kek angry bird macam kawan dia ni pastu tak jadi.  Cheq sue ada terjumpa dengan anaknya tu, dipanggil Ayie. 
 
'Cheq sue, nak kek spiderman!'
'Eh, bukan angry bird ke?'
'Nak spiderman...'
 
Itu lah lebih kurang ayatnya...setelah ditranslate ke bahasa melayu. He he he... 

Spiderman? Haish, boleh ke nak buat? Dah la xde idea, pening jugak nak pikir. Bila search kat tenet aduh rumit jugak designnya. Tapi xpelah since dah ada contoh insyaAllah boleh buat. Dan ini adalah hasilnya... 
 
V
V
V
V
V




 
Seronok tengok raut wajahnya tu masa bukak kotak kek ni. Senyum tak senyum, tersengih2 sebab yang dikehendaki ada di depan mata. Budak2 la katakan...  Tak sesia design walaupun chomot! Wassalam...




 




 
S'berry sponge cake + FC & choc rice & s'berry jam filling + FC


Stylish Thankyou

10 comments:

adda syuhada said...

kalau adda la yang buat kek ni..mana nak mendeko lagi..memang nk lukis spiderman jadi orang lidi jer la kat atas kek tu..jenis tangan tak kreatif..huhuhuh

Yana Shaiful said...

klu yana bt cnfem xde rupa spiderman..menangis bdk tu tgk hahaahaa..

Zack Zachoes said...

alahai..comelnya.. sy plg tak pandai lukis2 atas kek ni, huhuhu.. tangan takde seni >.< lain dibayang lain keluar. haha..

umi's cup cake said...

cantiknya kek..nak spiderman jugak...

umi's cup cake said...

selamat hari guru untuk cheqsue...
umi ada gambar untuk cikgu cheqsue amik..
http://umiscupcake.blogspot.com/2012/05/mee-hailam-after-6-am.html

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Cheq Sue... Happy Teacher's Day yaa...:)))

Wahh kek tu cantik! kecurr dah ni.. datang awal pagi pulak tu... wahhh

Asyifa Mustaffa said...

Selamat Hari Guru utk K.Sue...

kek yg mabeles !!!

mala said...

happy teacher's day!

FnF Simple Life said...

alamak...sukanya... ada spiderman atas kek

Kamalia said...

selamat hari guru cheq sue..
sanagt cantik..suka kalau dapat buat kek macam ni,tapi mcm tak berani je nak buat..hehe