Tuesday, April 17, 2012

Pink Angry Bird ~ Nur Hawa



 
 
Ini adalah kek yang ditempah Kak Rini untuk anak daranya NUR HAWA 
Berusia 6 tahun pada 12 April, memang dok hint uminya tentang harijadinya itu
Kak Rini tak kisah kek apa
Tapi cheq sue aje yang gatal nak deco angry bird
Perghhhh...berpeluh keti jugak mak, nak!
 
Pertamanya, susah jugak nak dapatkan warna yang sesuai
Sebab cheq sue hanya guna FC, kalau letak warna banyak2 nanti krim jadi cair
Mmmmmm...mungkin kawan 2 ada tips untuk dikongsi
Ye la, kita ni versi orang tak pandai, buat ikut suka...
Nak kena menuntut lagi ni nampaknya

"Cheq sue doakan semoga Kak Hawa membesar menjadi anak yang solehah, berguna pada keluarga, agama, bangsa dan negara. Belajar rajin-rajin tau, jangan asyik merajuk aje!"






 
Untuk kek ni :
Choc cake + (b'berry filling  + CC filling) + sponge cake + (b'berry jam + FC) + choc cake + FC






 
Cedera masa nak pack. Haishh...
 
Update 18 April 2012 - sekali lagi

7 comments:

tun_telani said...

mantap! bila laa tun nk merajinkan diri mendeco nih.

FnF Simple Life said...

cantik sgt

Nuwairani Ismail said...

comelnye cheqsue! (kek tu yg comel). heheh..nani susah nak jumpa FC kat sini. kalo ada pon kotak besar tu ha...peti ais kt rumah pulak kecik beleh je..tak muat pon nak letak kotak ni. masuk ayam 2-3 ketul pon dah penuh. nanti dah pindah semenanjung, nak deco mcm2 kek (dah start berangan).

Mama2Q said...

santek sgt!!kalau cheqsue dekat saya tempah dah utk qaisara

Amie said...

Assalamualaikum Cheq Sue,
lembutnya warna.... burung marah2 sayang.... he he hehh

KakAsma said...

waa,nak berguru ngan sue laa.cantik nyer..
terpegun ...
akak suka tengok org pandai deko2 nih..

fuad ansari said...

tambah sikit ucapan tu..

Belajar rajin-rajin tau, jangan asyik merajuk aje.. kalau asyik merajuk je, nanti mama jadi angry bird..!! (",)