Friday, April 20, 2012

Laksa Goreng




 
 
Camana?
Rupa2nya laksa goreng ni sedap jugak
Laksa ni sebenarnya lebihan di n3 ni
Bila dah ada lebih tu, nak buang sayang
Nak buat laksa kuah lain malas sebab sikit sangat
Bila ushar2 cheq sue cuba goreng untuk bekal ke sekolah
Nak tengok kat tenet lappy tengah xde masa tu

 





 
Cara nak menggoreng nya tu terpulang la masing2 punya idea
Yang cheq sue buat ni simple aje
Agak2 macam masak mee kuning tu
Cuma bila guna laksa ni rasa dia macam ala-ala kuetiau sikit

Kalau korang tak percaya sila la cuba sendiri



Cheq sue bagi idea aje la ye ni
Layannnn....
@^@
Wassalam...

7 comments:

Asyifa Mustaffa said...

mesti rasanya mcm kenyal skit kan kak?
nmpk sedap pulak pepagi nie....

Amie said...

Alhamdulillah,
inilah kelebihannya seorang ibu.... lebihan makanan kalau dibuang rasa sayang, membazir pula... eloklah dikreativitikan dalam bentuk yang lainj pula ye Sue.

quinnie said...

wahhh laksa pun boleh dibuat goreng ye...biasanya kalau ada baki tu meamgn buang je...rugi kan..baik buat goreng..ish..nak cuba lah...:)

mala said...

salam dari oman, terima kasih share laksa goreng ni. mmg teringin nak makan keow teow goreng boleh la di ganti dgn laksa. tak dapat keow teow kat sini tapi ada bawa laksa kering dari msia. boleh di cuba nanti.

tun_telani said...

salam kak sue.. mmg selagi blh improvise, kita improvise kan =) asal x membazir dan sedap kan..

KuNanGKuNanG said...

sdap gak laksa goreng ni c.sue.pnah makan skali makcik sy wat.

Nuwairani Ismail said...

tak pernah terfikir dalam pala nk goreng laksa. tengok ke rupa dh macam mee goreng mamak.