Thursday, April 19, 2012

Kenangan Mendeco

 

Haissshh, patah tangan jugak bila xde lappy ni ye
Ada banyak jugak resepi tertunggak yang x sempat di upload & publish
Terima kasih pada yang sudi datang dan meninggalkan komen
Minggu ni rasanya x menyempat lagi nak BW
Sibuk benar rasanya

Cheq sue memang minta dalam bab deco mendeco ni
Sejak dapat tools, ada sedikit panduan, memang minat utama dah sekarang ni
Kalau dulu, dengan serba kekurangan, dengan keras tangan, maka ini adalah hasilnya
Memang kenangan betul, siapa sangka ya!
Sekali pandang macam nak tergelak guling-guling
He he he...

Cheq sue memang banyak gunakan resepi dari MyR sebelum terjebak dalam berblog
Bila dah ada kawan2 blog ni, maju sikit rasa deconya
Apapun, ini adalah satu kenangan yang tak mungkin cheq sue lupakan
T_T

Wassalam...




 Kek Coklat Kukus Lembap
 Kek ni memang sedap, moist giler
Tapi masa buat ni lupa nak tutup dengan alum foil masa kukus
Terpenyek masa siap
 



 Kek Span Pandan
 Kek yang setia diguna hingga ke saat ini
Masa ni beria-iya nak sponser kek orang nak bertunang
Tapi aising x sesuai sebab xde gula aising
Tu yang nampak berketul2 sikit tu
 



Crazy Chocolate Cake
 Kek ni buat saja nak makan2
Memang phewwww sungguh
 



  Kek Carrot
 Kek ni pun sedap, tapi buat sikit je separuh adunan
Masa ni tak berapa suka lagi kek carrot
*_*
 



 Kek Mentega Pandan
 Kek ni x tau sumber dari mana
Memang hampeh sungguh, nak gelak je bila ingat balik
Ha ha ha ha ha ha ha...
 



 Kek Kopi Walnut
 Masa deco kek ni ada ada tools tapi belum reti guna
Ni guna BC, pun tak jadi lagi
Tak suka dengan walnut sebenarnya...
 
Kek Kelapa (update kendian)
 
 




Kek Coklat Moist Kukus

Kek yang sangat sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap
Masa ni buat untuk open house
Habis, licin
Nanti nak buat semula
>_<

5 comments:

Asyifa Mustaffa said...

cantik2 semuanya...:)

Asyifa Mustaffa said...

cantik2 semuanya...:)

ogyep yummy mellow said...

layan gambar2 kek Cheq Sue je dah lapar kek pulak...

Sue @ Nenie said...

Salam Cheq Sue..bak kata orang dimana ada kemahuan di situ ada jalan...Terus kan usaha

Nuwairani Ismail said...

kalo tengok hasil air tangan zaman dulu2 memang rasa nak gelak guling2...kite pon rasa mcm tu. gmbr pon main main snap aje. pastu kabur2.. skrg ada la sikit improvement. cumanya bab mendeco ni nani belom nk betol2 cuba lagi..