Bahan-bahan
140 gm biskut cracker (biskut lemak)
85 gm tepung gandum
210 gm gula - Yatie letak 1 cwn
3 biji telur
710 ml santan @ susu cair
1 sudu besar butter@marjerin@minyak sapi
1 sudu kecil pandan paste atau pewarna hijau
Secubit garam
Sedikit bijan utk tabur
Cara-Cara
Panaskan oven suhu 180 C. Lengserkan loyang dengan minyak.
Blend semua bahan kecuali bijan sehingga semua hancur.
Tuang ke dalam loyang dan taburkan bijan jika suka.
Yatie panaskan loyang yg di sapu minyak terlebih dulu dlm 3 minit, baru tuangkan adunan.
Bakar selama 1jam atau sehingga keperangan.
Sejukkan dan potong.
salam cheq sue...morning, comel jer bingka roti tu, tp mmg susah nk cari kedai2 yg jual SM ni kan...Liza pun sdg mencari sebenarnya....hihihihi
ReplyDeleteSalam cheq sue..tima kasih sudi menyinggah blog akak...hehe...bingka cheq sue nampak sedap...lembap je..pos ke sini ckett :)
ReplyDeletehakhak! lawak la cheqsue ni...org duk sabah lagi la tak jumpa mende silicon ni..sekali terjumpa rasa mcm jakun gile. hahah...ok...nani dah tersalah salin dua kali resepi ni. biskutnya tu dah lama beli.tapi sampai sekarang tak terbuat lagi...agaknya nak tunggu biskut tu lemau dulu kot...hihih
ReplyDeleteJom buat koleksi mould silikon...
ReplyDelete