Tuesday, March 20, 2012

Macaron, Kali Ke 5


 
 
Projek macs ketika di kampung
Sudah lima kali buat rupanya tapi masih belum dapat macs yang betul
That sexy one...
Cup... kenapa terus ke 5? Mana kali ke 4?
Sebenarnya dah buat kali ke 4 
* Eh, kalau xde 4, xde 5 kan!
Cumanya yang kali ke 4 tu langsung xde kejadian
Biasanya yang xde kejadian tu masih boleh dinikmati, tapi yang ke 4 tu xleh
Sebab tu la cheq sue tak masukkan



 
Masa dok kg, memang dah plan nak buat macs pun
Dok terbayang terik mentari, sebab dah niat nak jemur panas aje kasi kering
Memula memang panas baek punya, tapi di akhir2 tu agak mendung pulak
Dengan masterchef cilik yang sibuk nak menolong
Dah elok2 telur putih jadi softpeak, dah bertukar jadi hardpeak
Xpe...xpe... asal buleh makan sudah la
Kalau kena buang macam bersalah aje...
 


 
Dah begitulah kejadiannya seperti di dalam gambar dua keping itu
Kata anak sedara cheq sue dari kolumpo tuh
 
'Sedap jugak makcik tak jadi pun.'
 
Adehhh.....


 Sadis sungguh kata-katamu itew Ayuni eh
Tapi memang betul pun, yang ni walaupun xde rupa memang ada rasa
Crunchy, manis ngam-ngam
 
Apapun, insyaAllah akan dibuat lagi
Belum putus asa ni
Moga-moga berjaya
Wassalam...

7 comments:

Mieza said...

cheq sue..salam rindu..rajinnya buat mac..mieza pun pernah wat once..tapi tak jadi terus give up hahahaha...

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

salam Cheqsu.Kak Ros dah 4 kali buat tapi kakinya tak juga nak keluar.Rasa macam nak letak kaki sendiri je dalam oven tu...hihihi

sitiezahim said...

hahaha anak saya mmg selalu buat statement camtuh kak cek huhuhu

Juwita Jamaludin said...

gambare .. takpe nanti lelama jadi la lawa.. :)

kasihredha said...

rajinnya
akak biasa beli je
biasanya cuma mkn satu setiap kali makan...sebab manis sgt tp sedap

Kamalia said...

sedapnya cheq sue..rajin dah ni,smpai 5 kali buat dha..
saya skali pun tak penah buat..haha

umi fatihah maisarah said...

assalammualaikum cheq sue...mmg rajin btul wat macaron ye...rupe x de x pe, yg pnting rase sedap...