Tuesday, March 6, 2012

Watermelon Punch

 
 
Selalunya jus tembikai warna merah kan
Nah kali ni moh kita minum jus tembikai kuning pulak
Rasanya sama aje dengan tembikai merah tu
Nak buat camana, memang dok plan nak buat jus tembikai
Sekali bila belah kuning pulak dah
Kuning pun kuning la labu....

Istimewanya jus ini sebab dicampurkan dengan daun pudina
Well.... kalau daun pudina tu semua dah kenal kan
Penuh kesegaran dan kenikmatan
 Sekarang ni memang dah suka dengan pudina
Kalau dulu dok terbayang ubat gigi aje manjang
Tapi sesekali bila dijadikan jus memang sedap
Sebelum tu dah buat teh pudina
Memang kena selera sangat
The next day tu pi amik lagi pudina untuk buat jus pulak
Once dah try jus ni memang terfikir nak buat lagi tau
Sangat enak dinikmati sejuk-sejuk
*Selera orang lain x pasti pulak ya!
Depends okeh...

Untuk sape yang nak rasa kelainan jus tembikai ni, boleh la cuba
Wassalam...



 
WATERMELON PUNCH
Resepi : Cheq Sue
 
Bahan-bahan :
Sepotong tembikai
Sedikit air
Sedikit gula
Segenggam pudina
 Air soda (opt)

Cara-cara :
Blend tembikai dengan gula dan air sehingga halus
Dalam gelas, masukkan pudina dan tekankan dengan hujung sudu
Kemudian masukkan tembikai yang telah dimesin tadi
Note : Lebih sesuai jika jus ini ditapis sebelum diminum
 
 

1 comment:

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]