Wednesday, November 6, 2013

Restoran Mee Kari Ipoh, Ipoh


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kita panaskan CTS dengan n3 JJCM.


Ini kali pertama saya ke kedai makan ni yang terletak di pusat bandar Ipoh. Saya pun jarang jugak ke area ni tapi baru2 ni ada urusan di UTC jadi saya singgahlah untuk lunch. Ramai jugak budak2 yang kerja The Store dok makan di situ.


Agak banyak jugak lauk2 yang ada walaupun dalam kuantiti sedikit. Makanan pun agak sedap. Cuma saya agak keliru dengan mee karinya yang langsung tak ada lauk, hanya fishball dan fishcake saja. Saya ingatkan macam yang pernah Quinnie kongsikan dulu. Tapi kira ok lah sebab rasanya pun boleh tahan.


Kat dalam kedai pun agak bersih. Pekerjanya pun mesra dan murah dgn senyuman.


Stesen mee kari. Boleh tengok x banyak benda yang ada. Saya ada tgk orang makan versi kering... entah apa tu saya tak tahu.


Inilah mee karinya. Tak pekat sangat... berperisa dan sedap juga. ♥♥


Antara yang di makan.


Nasi + sayur + ikan air asam rebus


Menu pilihan saya. Ikan keli sambal dan sambal ubi kentang. Sedap!

Untuk harga, saya akan update kendian. Nk belek2 note dulu. Kalau ke Ipoh tu boleh la sinngah.




No comments:

Post a Comment

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]