Wednesday, February 19, 2014

Pakej Percutian Murah Ke Korea (Backpacker) 2014

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 


Untuk tahun 2014 ni, saya banyak membuat survey pelancongan ke Korea. Sejak tahun lepas misi bermula. Dengan kekecewaan tak dapat ke sana pada musim bunga (spring) bulan Mac, saya cuba cari trip bagi 3 musim yang lain. Alhamdulillah kalau ikut perancangan awal, dapatlah saya ke Korea pada satu musim ni, tapi tak nak share lagi, bila dah betul-betul kompom baru kita cerita eh... Saya sebenarnya sangat jeles pada sape yang pergi ke sana sendiri. Saya ni tak ada keberanian, geng pun tarak. Kot ada yang sudi nak ajak saya backpacker.... -_-

Jadi, di sini saya nak kongsikan salah satu pakej yang saya terima.Tapi sayangnya saya tak dapat ikut pakej ni sebab ada masalah sikit, jadi bagi makluman pada orang lain la ya. Saya ni kalau nak ke mana-mana senang jika ikut full pakej. Bukan apa, nak beli tiket flight memang payah sikit lah, jadi senang bagi duit je biar orang yang uruskan.

Begitu juga dengan pakej ala backpacker yang dibuat oleh Uzair Othman ni. Agak menarik juga kerana pakejnya termasuk tiket pergi balik cuma perlu tambah untuk makan dan luggage sahaja. Menariknya, pakej yang dibuat ini sangat details, ianya mengandungi tarikh yang sudah ditetapkan untuk setiap musim seperti yang saya copy di bawah ini.


Mari kita lihat antara salah satu pakej yang ditawarkan iaitu pada musim sejuk selama 5 hari 4 malam.

Pakej Percutian Murah Ke Korea (Backpacker – December 2014) [Winter SEASON]
  • Travel Date : 9 – 13 December 2014
  • Duration : 5 Hari 4 Malam
  • Backpacker Concept
  • Tempahan terkini : 8 orang
  • kekosongan 6 orang


ITINERARY 

DAY 1: ALL ABOUT SOUL OF ASIA (D)
Tiba di Incheon Airport, Seoul dan di jemput oleh tour guide dan welcome drink disediakan. Bertolak ke Iteawon untuk makan malam dan Check in di Guest House. Aktivti malam adalah melawat Namsan Tower dengan menaiki cable car untuk melihat permandangan menarik bandaraya Seoul. Merasai suasana romantik di Padlock Love dan melawat Teddy Bear Museum. Sambung aktiviti dengan shopping di Myeong Dong night market.  Pulang ke Guest House untuk berehat.

DAY 2: K-DRAMA AND CULTURE DAY (B/L/D)
Sarapan pagi di Iteawon. bertolak ke Nami untuk Nami Island Tour selama 4 jam. Makan tengah hari di Nami Cafe. Bergerak pulang semula ke Seoul untuk shopping di Insa-Dong iaitu tempat utama kebudayan masyarakat korea. Melawat Hanok Village dan Insa-Dong old market yang penuh sejarah dan menyimpan tradisi korea. Makan malam dan pulang semula ke Guest House.

DAY 3: SHOPPING LIKE LOCAL (B/L/D)
Sarapan pagi di Iteawon. Melawat morning market di Nandaemun. Menyambung lawatan ke Gyeongbokgung palace dan Gwanghwamun square. Makan tengah hari dan melawat Cheonggye stream. Aktiviti malam disambung dengan shopping di Dongdaemun market. Selepas itu, makan malam, free and easy dan pulang semula ke Guest House.

DAY 4: k-POP WAVE TOUR (B/L/D)
Sarapan pagi di Iteawon. Melawat War museum/national museum dan Gagman tour. Melawat underground market di Gagman station dan makan tengah hari disana. Pulang ke Iteawon untuk menikmati Korean BBQ Buffet sebelum pulang ke Guess house untuk berehat. Aktiviti bebas pada waktu malam. (Boleh request bermain ski jika mahu)

DAY 5: Anyeong ha say o
Check out dan dihantar pulang ke Incheon Aiport untuk penerbangan pulang ke tanah air.



Pakej Termasuk :-
  • Makan seperti di dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Transport
  • Bayaran Masuk Tempat Lawatan
  • Bayaran Train/Bas
  • Tiket penerbangan pergi balik KL-Seoul (AirAsia – Not include luggage)
  • Penginapan sepanjang lawatan (Guess House/Hostel)
  • Tour Leader (Malay/English)
Harga Pakej : RM 2790. 00 per person 

Tambahan Pakej (JIKA MAHU) :
  • Family Room : RM 300 per person (Suami Isteri)
  • Luggage 20 kg pergi balik : RM 140 per person.
  • Makan di dalam flight : RM 35 per person.

Untuk tempahan Deposit RM 1500 per person di perlukan berserta Nama penuh (sama dalam passport) dan No. IC.

Tarikh Tutup Pakej :  20 April 2014

  • kami juga mengambil tempahan group yang melebihi 8 orang.
  • Jika dibawah 8 orang, kami nasihatkan supaya anda ikut group pada tarikh yang kami tetapkan.
  • Jika anda sudah beli tiket flight, boleh emailkan pada kami details flight, jumlah ahli, tarikh travel, berapa dewasa dan kanak-kanak.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya di :-

Jika ada apa-apa pertanyaan, bolehlah menghubungi Uzair si no telefon atau email. Kalau nak tengok itinerary yang lain boleh ke FB atau blognya. Saya berurusan dengannya through email, memang bagus budak ni, sabar dan tabah melayan segala pertanyaan saya. Terima kasih ya... Tahun depan kalau ada rezeki akak pergi dengan pakej Uzair pulak... ^_^  감사합니다

21 comments:

  1. Akak ni pun teringin nak pergi Korea , hendaknya musim spring tu Cheq Shue... jenis akak camtu gak.. sediakan duit.. korang uruskan semua :)

    ReplyDelete
  2. Bestnya kan kalu dpt g korea, simpan angan2 dulu hihii

    ReplyDelete
  3. salam cheqsue….kros pernah deal dgn uzair ni. kira murah gilos doh tu pakej dia. go go korea cheqsue.hehe tukang hasut

    ReplyDelete
  4. Saya pun nak promote servis saya bagi siapa2 yg nk dtg ke korea bulan 5 atau 6 ni :)

    https://www.facebook.com/pakejlawatankorea

    ReplyDelete
  5. Saya pun nak pergi tapi tak ada geng... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom.. i pun xde geng.. sama3 perempuan ok laa..

      Delete
  6. saya pn igt nak backpack solo.klu tak tahun ni, tahun depan mesti gak pegi...dah berkobar2 sgt nak pi korea or jepun nih..sape nak ikut??angkat tangan....hehe

    ReplyDelete
  7. alia hassan jom pi korea autumn nih

    ReplyDelete
  8. Saya plan nak gi korea dengan wife pada end november ni.nak main salji.just backpack jer.so kalau ada couple yg nak joint ok gak.ada geng dari malaysia.apa2 hal boleh email saya ringgo_kl@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. siapa nk ke korea this depavali.. autumm..xde geng.. girl muslim.. just wechat saya idoera.. :)

    ReplyDelete
  10. Sape nk join sy pon boleh ..utk ground package sy amik rm1300 jer include penginapan, transport, fee entry & 1 X makan berat setiap hari..backpacker concept..blh emai mazurayuslaili@yahoo.com..tp sy available ct skolah jer..sori tuan tanah..tmpg iklan kt sini..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazura ada uat pakej jg ke...nk details...noorwahida84@yahoo.com

      Delete
    2. A ah..tp sy tour guide amatur jer..xpro sgt tp insyaAllah boleh la klu nak btol2 bajet .nt sy emel yer..or blh add fb sy mazura yuslaili

      Delete
    3. InsyaAllah ada..dlm ct skolah bln 9..tapi skg tgh tgu tcket murah..

      Delete
    4. mazura... dapat x email saya?

      Delete
    5. Sori takde plak emel..try send lagi skali

      Delete
    6. Ni tak masuk harga tiket flight ke

      Delete
  11. ASSALAMMUALAIKUM…
    Kami menawarkan katalog produk furniture jepara produk unik mewah mebel jepara ini banyak di minati konsumen Indonesia

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]