Monday, November 21, 2011

Fish n Chips Burger


Hari ni, kembali jaga SPM seperti biasa. Hari ni jugak ada app. untuk cabut gigi. Adoiiiii  dah 2 3 hari dok gedebak gedebuk, asal nak jumpa doktor aje bukan rasa takot, macam2 rasa ada. Mintak2 la segalanya berjalan lancar. Jangan aku pengsan pulak!

Xmo pikir debar2 tu, jom tgk ape bende yang cheq sue santap semalam. Sesekali, bila makan something yang lain daripada biasa, agak seronok jugak ya. Fish n chips ni cheq sue 1st time makan, beli yang segera aje. Sekotak ada 10 keping, rege RM 5 aje. Lain kali boleh la beli lagi. Memula tu dok pk jugak nak makan camana. Bila dah ada fries, terfikir untuk buat burger. Tapi x gunakan roti burger, cuma roti frunkfurter aje. So jadilah simple burger yang sememangnya simple.


Oleh sebab cheq sue buat ni kat rumah member, cheq sue habis 10 keping dengan roti 6 keping. Maksudnya 6 biji dibuat burger, selebihnya dimakan gitu aje dengan sos, mayo dan fries. Resepi tu xperlu lah ya, macam buat burger biasa aje, letak sayur sikit + sos pilihan. Kalau ada salad sayur ke lagi masyuk kombinasi tu. Bergantunglah pada kehendak dan citarasa masing-masing. ("_")

Kalau sape yang tak pernah rasa ragi tu, cheq sue nak syorkanlah untuk beli ni time ke pasaraya...memang berbaloi, ramai boleh makan. Sekali cuba pasti nak lagi... Wassalam...

6 comments:

SoLy SoLicious said...

hamboi... sodapnye ha

Zaliedana said...

Cheq Sue,sedapnyerrrr..Ala jgn takut la cheq sue,xsakit pon,tapi tuhla kan kita seriau jer..Moga jgn pengsan eks,hihi..

Amie said...

sedapnya pepagi breakfast begini.... sesekali nak juga tukar mata jadi hijau biru kejap... he hehehh

tun_telani said...

wahh.. dh lama x jumpa fish burger instant! dulu2 selalu beli. hihi..

all the best! tun sgt takut jumpa dentist. huhu

Yana Shaiful said...

Yana plg xsuka jmpa dentist..buka jer mulut trus nk termuntah bau alatan dia tuu hehee..pe2pun jgn pengsan ek..:=)
Sedap jgk sesekali layan fish n chips nii..

sitiezahim said...

yg simple pon bes kak..hehe