Friday, December 23, 2011

Strawberry Milk Shake

 
 
Sesekali kata hati ingin menikmati jus yang mewah dengan rasa dan penuh dengan aroma. Kena sekali dengan strawberry milk shake (SMS) ni. Dah lama jugak nak rasa. Memang mudah nak dapat jika dok CH, segelas hanya RM 6.90 ++. Balik dari CH semalam, beli sepeket buah ni khas untuk cuba. Kalau jus biasa dah cuba, boleh klik sini. Rupa2nya SMS ni memang sedap, masam manis lemak dan sungguh puas menikmatinya saat dingin. Patut ler orang Ipoh nun gemar sangat SMS ni. Kita yang dok CH lak macam jakun 1st time baru minum. He he he........




 
InsyaAllah balik nanti nak cuba beli pulak SMS, nak compare dengan yang dibuat ni. Kita kata sedap, entah kat kedai camana rasanya. Kalau dilihat warnanya agak pucat, kalau ada kordial boleh masukkan sedikit. Kalau xde warna asal pun cukup. X payah pakai pewarna.
 



 
Dengan menggunakan resepi ni, dapat lebih kurang 3 gelas SMS, memang puas hati sungguh. Kalau ada sape2 yang teringin nak cuba tu bolehlah tengok resepi kat bawah ni... Mmmmmmm cheq sue tengah hirup ni, sape yang nak tumpang moh lerrr... Wassalam...
 
STRAWBERRY MILK SHAKE
Resepi : Cheq Sue

Bahan-bahan :
25 biji strawberry ~ buang daun, belah dua, freezekan semalaman
2 cawan fresh milk
2 sb gula @ susu pekat ~ cheq sue guna gula
1/2 sk esen vanilla
Ais ketul secukupnya (sekiranya menggunakan strawberry fresh)

Cara-cara :
Masukkan semua bahan ke dalam pengisar, kisar sehingga halus
Bolehlah diminum, jika suka simpankan sekejap di dalam peti ais sebelum dinikmati

5 comments:

  1. serius ke sedap cheq sue..?hehehe

    ReplyDelete
  2. Adeiiii c/sue,terliurnya..Amboi mntang2 depa duk CH,Byk stoberi n murah2,sakanlah depa..Lbh kurang smuti jugakan,cuma xletak yogurt..

    ReplyDelete
  3. beli kat strawberry park kat CH ms gi sn aritu..sedap..:)

    tp bila mnum berterusan rs mcm muak sikit tp tetap habis..;p

    ReplyDelete
  4. nyamanyer terasa di tekak tgk SMS cheq sue ni...sedapnyer lebih2 lg ada fresh strwberry tu...

    ReplyDelete
  5. Rasa nk teguk terusdr gambar tu, dapnyerrr...

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]