Monday, January 30, 2012

Tangan Kidal & Gigi Arnab

 
 
 Kat dunia ni, setiap insan yang dilahirkan diberi kelebihan dan kekurangan oleh Yang Pencipta. Masing2 sebenarnya saling melengkapi. Mungkin ada di kalangan kita yang diberi keistimewaan menggunakan tangan kiri @ kidal mahupun bergigi arnab.  Cheq sue sangat teruja dengan insan2 yang ada dua keistimewaan ini. Secara peribadi insan2 istimewa ini tersangatlah unik dan istimewa di mata cheq sue. Kalau nak baca apa kelebihan orang kidal ni, boleh baca di sini
 


 
Si tangan kidal ni bila menulis atau melakukan kerja2 seharian, rasanya sangat cute dan special. Kedudukan tangan dan badan, riak muka, semua itu menimbulkan satu perasaan yang sangat teruja bagi cheq sue. Penggunaan alatan yang kebanyakannya untuk si tangan kanan, perlukan kemahiran yang tinggi untuk si tangan kiri menggunakannya. Kadang2 bila kelapangan, sering jugak cheq sue belajar menulis dengan tangan kiri. Nak rasa macam mana... Heeeeeee...
 

Pic here


Bagi yang bergigi arnab pulak, bila tersenyum, terasa manis sangat, walaupun tak ada deretan gula di bibirnya. Memang cheq sue admire giler... cuba tengok agnes monica ni, superb cute kan dia...walaupun dia memang udah lawa... Tapi kalau bergigi arnab pun, tapi tak dijaga dengan baik, tak ingin jugak cheq sue nak admire...  Tapi itulah, kesukaan orang ni masing-masing. Ini hanya pendapat peribadi sahaja... Wassalam...

Cheq sue? Dua-dua pun xde istimewa... (*_*)

5 comments:

Kak Sam said...

Saya pun takde jugak. Alhamdulillah bersyukur dengan apa yang ada.

Liza said...

alaaa cheq sue...setiap org ada keistimewaan masing2 kan...cheq sue dan liza pun ada, cuma mgkn kdg2 kita xsedar kan....

nuwairani ismail said...

kalo gigi bertaring??? hahah...gigi taring kite adalah..itu pon sebelah aje :p

cik cek said...

Anak akak yang sulung tangan kidal...memang pelik bila tengok dia menulis....:)

Anonymous said...

saya ada kedua-duanya heeeeee