Tuesday, January 31, 2012

Yang Selalu Kuinginkan...

 
 
 
Bila lapar, xde masa nak masak lelame, menu yang ringkas tetapi menyengat ini jugak yang tetap menjadi pilihan. Hanya masak nasi dan goreng @ bakar ikan. Tak sampai setengah jam sudah boleh makan. Harini dengan jadual yang pack, bekal lak tak bawak, balik2 rumah terus terkam ke dapur. Korang?

Kalau nengok ke ulam2 berganding budu tu, ada ulam raja dan timun jepun. Tapi nak ceritanya cheq sue ni bukanlah gemar sangat pun ulam raja tu, bila amik tadi macam selera sangat nak makan, tapi sudahnya sepucuk aje masuk ke mulut. Memang banyak khasiat ulam raja ni, tapi cheq sue kena belajar lagi nak sukakannya... He he he.Wassalam...

13 comments:

  1. waah syoknye mkn lauk kg camni..suka tang ulam tu cicah smbal blacan..hehe

    ReplyDelete
  2. wa xpndai mkn budu..tp lau ulam2 tu lawankan ngan sambal belacan , ikan kembung goreng n ngan kicap..fuh..boleh bertambah2 nasi dibuatnya..

    ReplyDelete
  3. Salam...ohhhh....Budu...kalau saya ulam ni pekena ngan nasi putih panas2 bertemankan ikan goreng garing...hilang diet jappppp....

    ReplyDelete
  4. Saya hanya makan budu dalam nasi kerabu... belum pernah cuba cicah ngan ulam ulaman lagi.

    ReplyDelete
  5. nasik panas ikan rebus..pergh..masyuk..haha

    ReplyDelete
  6. mmg masyukkkk! tp kalo sy..nk ada kicap plak...nk bg belen ngan sambal tu..

    ReplyDelete
  7. tun kalau tiap2 hari dpt nasi panas + ikan selayang goreng garing pun xpe. tambah pulak ngan sambal kicap pedas2. fuh... 2pinggan sekali hadap!

    ReplyDelete
  8. cheqsue..ulam yang boleh acik makan..timun ngan salad je..yang lain2 tak pandai..nak kena masak kan dulu baru boleh makan..

    ReplyDelete
  9. ini kalo dh dapat, memang bertambah2 nasik...

    ReplyDelete
  10. Cheq Sue..gue mau jugak yang cam ni..hihi..

    ReplyDelete
  11. saya pun teringin nak makan ulam tu,sbb tau khasiatnya byk, tp selalunya bila amik, mkn sehelai jer...huhu

    ReplyDelete
  12. alamak ini yg tak selalu kuimpikan

    ReplyDelete
  13. sue..ulam raja ni kita pun tak suka sgt..hehehhe..tapi itula khasiatnya byk..dia nak sedap sue...makan dgn sambal kelapa..buat cam sambal belacan tapi taruk kelapa..style org perak..nanti ada peluang kita letak kat blog...baru laju skit nak makannya..dan rasa pun sedap...:)

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]