Bahan-bahan ( 5 biji )
10 keping roti cheq sue buat dalam sebungkus roti
5 scope aiskrim (apa2 perisa)
Plastik wraping ( untuk balut roti)
Minyak untuk menggoreng
Cara-cara
Lembabkan roti dengan air ( saya spraykan roti tu )
Skopkan aiskrim ke atas roti.
Tutupkan aiskrim dgn sekeping roti lagi
Tekan acuan telur yang bulat tu supaya roti terputus
(Pastikan roti bercantum supaya aiskrim tidak meleleh keluar) cheq sue pekapkan dengan hujung garfu
Balut dengan plastik pembalut dan simpan dalam frezeer selama 3jam atau semalaman
Keluarkan dari tempat pembeku dan goreng dalam minyak yang panas hingga kuning keemasan.
Cheq sue sedapnya icecream goreng musim panas ni.kak ros teringat makan aiscream goreng kat cameron yang aiscreamnya tetap keras kat dalam.
ReplyDeleteSalam cheqsue..sedap layan eskrim goreng time panas lit2 ni..
ReplyDeletethanks ya sudi bagi credit back link utk TMK
salam cheq sue. Lama dah tak buat aiskrim goreng. Teragak pulak bila tengok ada aiskrim goreng kat sini.
ReplyDeleteSalam kak! waaaaaa...kita sampai skrg tak terbuat buat lagi sekrim goreng nii, asal ada sekrim dah abis dulu hihihi.. mcm manalah nak jadi sekrim goreng kita tu :D
ReplyDeleteUwaaa...bestnya klu dapat join makan ice cream goreng tu kak..
ReplyDeletekegemaranku ni.....:)
ReplyDeleteeskrim goreng..sedap tu, pernah mkn yg beli jer sue..lum pernah lg buat sendirik..tunggu musim panas la baru best sikit nk mkn eskrim goreng
ReplyDeletepractice make perfect sue
kita jugak yg tak pernah buat lagi..sebab takut cair..hahahha
ReplyDelete