Dulu...tengok kak cek ngepost n3 pasal creme bruleeTerasa nak cuba, nengok cam rich richer jeKebetulan minggu lepas negok di 703, ada chef masak creme brulee nenasMemang nyaman je nampakSo dengan bahan2 yang ada cheq sue cuba la buat, memang berprofil tinggi resepi niDengan egg yolknya, creamnya...Tapi sebab sesekali je, abaikan yang itu... boleh?Cheq sue buat ni x la ikut sukatan betul2... guna je mana yang adaHasilnya dapat dua ramekin tuCuma agak x berapa nak puas hati dengan hasilnyaInsyaAllah lain kali nak cuba lagiSo kali ni cheq sue x copy resepi tu, nanti puas hati baru letak
Tengok pun dah tahu, x macam creme brulee yang sebenar
Sebabnya cheq sue guna susu cair, tu warnanya jadi keruh sikit
Pastu agaknya terlebih sukat gula, dah xyah letak kat atas tu
Baru-baru keluar peti ais memang sedap makan ni
Nanti senang2 kita buat balik ya...
Wassalam...
Yang penting cheqsue rajin mencuba dan tak berputus asa.
ReplyDeleteSalam...
ReplyDeleteSedap ke? nampanya kena try juga ni
tun teringin nk makan nii.. tp nk buat tu kene beli torch utk bakar gula kt atas tu dulu kan.. ape nama dia pun xtau. hihi
ReplyDeleterupa paras xpenting cheqsu
ReplyDeleteyang penting rasa..
cheqsu,
ReplyDeleteakak kalau buat apa pa makanan kalau tak menepati piawaian,akan diulangi..kalau kali kedua tak jadi nampak gaya kena skip ler menu tu..hihihihi..
akak kan pisang muda selalu beli kat pasar..mmg sentiasa ada.pasar kat rembau nie wan wan mmg jual..nak beli ngan tak ajer..akak bubuh garam dan rebuskan air panas baru masukkan pisang...
Salam...Haaa dapat satu lagi pengalaman baru kat dapur...
ReplyDeleteRahel pun belum pernah cuba creme brulee ni,jadi tak tau lg apa mcm rasa dia..sedap k CheqSue?
ReplyDelete