Friday, September 16, 2011

Colours Of Bunga Raya

Assalamualaikum & salam sejahtera

Sempena dengan bulan kemerdekaan dan sambutan Hari Malaysia hari ini, jomlah layan mata dengan gambar2 ni... Semua dah maklum kan dengan bunga raya ni...bunga kebangsaan tapi mesti ada jugak yang belum pernah tgk bunga raya yang pelbagai warna...

Merah hati

Tak tahu kenapa macam ni...samada asal atau kena penyakit. Pink + putih.
* Saiz besar

Yang ni nice... merah + kuning.
* Saiz besar
Bell type

Double layer
* Saiz besar
 
Double layer
* Saiz besar
Bright pink

Light pink + red
* Saiz besar


Light yellow + light orange

Brigt yellow + red
* Saiz besar
Very light yellow
* Saiz besar
Suka yang ni, bright yellow + red
* Saiz besar
Bright yellow + light pink
* Saiz besar
Light pink + red
* Saiz besar
Peach

Putih

Purple. Varieti lain sikit sbb yang ni berbunga di bahagian dahan.

*** Ada 2 3 warna lagi yang cheq sue baru jumpa...nanti upload kendian eh.. Wassalam

5 comments:

  1. - cantik nyer...x pernah jumpe bunge raya mcm2 kaler camni...

    ReplyDelete
  2. CheqSu tanam?cantik2 esp. warna putih & purple tu

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]