Tuesday, September 27, 2011

Princess Cake 2 : Nur A'dani

Assalamualaikum & salam sejahtera

N3 ni adalah untuk kenangan dan rujukan masa depan. Sebenarnya sebagai seorang yang x mengadap bende ni hari2 memang kering idea. Kena tgk kat tenet, buku dan pikir sikit2 untuk dapatkan designnya. Selalunya bila sebut aje princess ni memang dah terbayang gadis cantik pakai gaun kembang, pastu ada ropol2...pastu siap tata lagi ala-ala Lady D.

Memandangkan ini baru kali ke 2 mendesign princess, agak blur jugak memula tu. Tambah2 stok kaler x berapa nak ada. Bila dah buat ni baru cheq sue perasaan yang pertama kali (kek oren) dulu pun purple + oren jugak warnanya.  Cuma yang ni cheq sue guna acuan no 1 dan 3 utk patungnya dan basenya tu loyang 10' x 10'. Sebab tu la tang skirtnya tu agak kembang di bahagian bawah. Nampak cantik jugak. Cumanya kedudukan kek ni agak ditengah2 sehingga xde ruang untuk tulis nama A'dani di kek @ papan kek tu. Mmmm xpelah..


Nasib baik ada beli bende ni, kalau tak pening jugak nak tulis tu xde tempat... He he he



Kat bahagia bawah kek ni cheq sue lapiskan dengan fresh krim dan peach untuk mengurangkan rasa muak kek. Sejujurnya kek ni memang sedap. Memang spongy abes lah.. Cuma bagi cheq sue, lagi elok kalau kandungan gulanya tu dikurangkan sedikit. Tapi kalau sape yang suka manis2 sikit tu dah okey dah...

Semoga n3 ni dapat memberi sedikit panduan pada kawan2 yang nak mencuba... Wassalam...

24 comments:

Juwita Jamaludin said...

cantik kek sue.. dah 2 kali buat ye.. lawa.. pandai buat ropol2 tu ita tak pandai.. hihihihi.. main tegak je..

Cheq Sue said...

@Juwita Jamaludin

setakat ini je dulu yang termampu ita...memang comot abes tapi cukup menawan di mataku... he he he

Rabiatun Adawyah said...

salam Sue...dah cantik dah tu Sue..akak pun takde pengalaman buat kek doll camni..tak tahu langsung nak buat..tahniah..

Cheq Sue said...

@Rabiatun Adawyah

TQ kak tun...saya ni nengok2 kat buku jugak, refer mana2 web...mujur la jadi

suhailas said...

cantik...sue dok berangan nak order tuk my dotter.....kebetulan si ain peminat barbie yg tegar tuuu ..heheheh nak wat mmg tak pandaiiiii

rahel said...

Cheq Sue,dah cantik dah....sedap pulak i tengok..teringin nak ambik sepotong..

AI said...

- ooo hok semale tu ye cheq sue...alaaaa sayang nye dah kene potong...

Ida,Japan said...

comei2....k'ida baru 2x buat kek princess...1st time buat huduh yg amat, lepas tu baru la ok sikit...kek oren tu cam sedap jaa...bila2 nk cuba la...tq sue

IXORAROXI said...

pinjam sat gown princess tu nak pakai gi dinner :D

Cheq Sue said...

@suhailas

:) kalau sape yang xde kelapangan baik oder aje kek ni...bukan ape, takut kita dah penat2 tiba2 dapat hasil yang kurang memuaskan, mesti kecewa

Cheq Sue said...

@rahel

ala rahel ni...dia lagi terror ape buat kek...

Cheq Sue said...

@AI

dear...udah buat untuk makan, memang la kena potong... *_^

Cheq Sue said...

@Ida,Japan

saya pun baru kali ke2 ni kak ida, 1st time tu kek x sedap... he he he

Cheq Sue said...

@IXORAROXI

haishhhh...x pas QC tu kak... kalau bawak p dinner kompom ada orang ikut balik

Zaliedana said...

Cheq sue,bagi ct kan,mmg dah cantik sgt dah nih..Teringin toi la nak wat kek prices gini time besday ank bln 11 nnti,tapiiiiii,tgn nih mmg xberseni langsung.Nanti ct refer kat cheq sue blh kalo nak try wat.

Cheq Sue said...

@Zaliedana

boleh je CT...bila dah buat sekali tu memang kita rasa seronok. tgk senyuman anak2 tu aduhhhhhhh...hilang tensen buat princess tu

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Cheq...Emmmm cantik tu....Budak2 mesti sukeeee....

Cheq Sue said...

@Sue @ Nenie

tq sue...insyaAllah dh baiki skill tu..

nuwairani ismail said...

jelesnya tengok cheqsue deco kek...

Cheq Sue said...

@nuwairani ismail

nani pun buleh buat jugak...belajar slow2 lama2 pandai la... *_^

Diana @ Melley Mey said...

alololooo comeynya kek tu cheq sue.. pandai cheq sue deco.. kalau akak ler yg buat.. hehehhee ntah jadi apa2 ntah... akak mmg x reti buat deco kek mcm nie.. sukaaanya tgk... cantik sgt kek tu tau

Cheq Sue said...

@Diana @ Melley Mey

deco ntah hape2 je ni kak... tak berapa sgt ni

nini said...

cantiknyaaaaaa.......

Cheq Sue said...

@nini

tq nini..