Friday, August 19, 2011

Air Tembikai Laici

Assalamualaikum & salam sejahtera

Akhirnya tercapai sudah angan-angan untuk menikmati jus tembikai laici ni. Memang dah lama sangat dok idam2 nak minum...sehari ke sehari jus ni aje yang dipikiornya... Rupa2nya memang sedap jugak jus ni ya... selalu dok dengar aje orang dok nyebut...sekali bila dah buat sendiri ni super duper sedap la pulak...

Mmmmmmm xmo nak cakap banyak la... Korang layan je ehhh....


AIR TEMBIKAI LAICI
Sumber : Sendirian Berhad

Bahan-bahannye
1/6 biji tembikai sederhana  (agak-agak je) - sejuk
Air laici dalam tin & isi laici
2 sudu gula (bergantung pada kemanisan masing2)
Ais ketul (opt)

Caranya
1. Potong dadu tembikai dan buangkan bijinye kemudian blender bersama air laici tadi.
2. Rasa manisnya dan bolehlah dihidangkan
** dapat dalam 1 jag

10 comments:

myezatul aQma said...

sdapnya!suka3

quinnie said...

sue..air tembikai minum waktu berbuka memang nyaman jek tekak..hehehe..kita memang suka tembikai...kalau gi kedai makan pun suka order air tembikai....kakakka..tapi tembikai laici tak pernah minum lagik..ngeee

LuN@_aiDi said...

amboiii menyelerakan sungguh air tembikai laici cheq sue neh..
nak nak plak bulan2 pose neh..yummy^^

Cheq Sue said...

@myezatul aQma
mesti aqma penggemar jus ni kan... tapi memang sedap!

Cheq Sue said...

@quinnie
cheq sue pun suka air tembikai Q...tapi sesekali mix dengan laici ni boleh tahan sedap jugak tau...ada masa tu cubalah..

Cheq Sue said...

@LuN@_aiDi
tgh dok pk nak buat jus kiwi pulak ni luna... tapi sebab mahal sgt guna buah2 tempatan ajelah... :)

Juwita Jamaludin said...

sue.. air ini memang all time fav tau.. sedap gabungannya memang kena

Cheq Sue said...

@Juwita Jamaludin
cheq sue belum pernah buat lagi air camni ita...rupa2nya memang ngam kan rasanya

fuad ansari said...

2. Rasa manisnya dan bolehlah dihidangkan <--- saya jenis tak berani nak rasa manisnya air kalau waktu membuatnya sebelum waktu berbuka puasa... (",).. agak2 je la kan.. (",)

Cheq Sue said...

@fuad ansari
ehh....dah puasa ni jangan le menerai... fakta tu khas untuk orang2 yang cuti berpuasa aje tau...