Saturday, October 22, 2011

PEPSI Kurangkan Kesakitan Senggugut

Assalamualaikum & salam sejahtera



Pernah dengar tak yang air PEPSI dapat mengurangkan kesakitan semasa awal period? Cheq sue pernah la dengar kengkawan citer...memang agak membantu. Orang laki2 maybe tak tahu camana rasanya sakit ni...sampai mood boleh berubah, emosi boleh terganggu dan fikiran jadi ke laut. Hanya yang alami aje akan faham. Jadi kalau ada awek2 ke isteri ke 'semacam' aje kat tengah2 bulan tu...mungkin tengah alami kesakitan orang perempuan ni.

Selalunya pengambilan ubat PANADOL MENSTRUAL atau PANADOL ACTIFAST memang boleh, tapi takut pulak kesannya. Pernah jugak cheq sue dengar ada antara panadol ni yang sudah diharamkan. Jadi kalau sape2 yang selalu aje sakit senggugut tu bolehlah cuba minum PEPSI ni masa hari2 awal tu, maksudnya bila rasa sakit2 nak period sehingga hari pertama...InsyaAllah dapat membantu... Lelaki, sila ambil perhatian ya!! Wassalam...

3 comments:

siti kektus said...

biasa kite kalau senggugut, penawarnya, letak minyak kapak kat perut, lepas tu tidur. hehe :P

nuwairani ismail said...

kalau senggugut ni kite selalu sapu losen halia, pastu tidur je..bangun dari tidur, dah x sakit lagi dah...

armouris said...

lagi info tentang senggugut di SIHAT SELALU - Bagaimana Mengurangkan Sakit Senggugut