Monday, October 31, 2011

Yorkshire Pudding With Strawberry Jam

Assalamualaikum & salam sejahtera

Mmmmm...seminggu berehat, hari ini sudah tiba masa untuk bekerja semula. Dengan bekal yorkshire puding dan jem strawberi, memang gabungan yang ngam. Kalau dulu dengan seafood dalam sos thai, gitu-gitu aje rasanya. Tapi semalam cheq sue tgk di 703, diorang makan yorkshire ni dengan steak. Macam ok jugak nampaknya. Nanti lah lain kali cuba buat tengak camana rasanya.


Macam biasalah, cheq sue buat ni malam tadi, dinner dulu sebijik, pastu selebihnya ditapau ke sekolah. Memang senang buat yorkshire ni, tapi kali ke dua ni adunan agak pekat, puding pun x naik gebu geban macam yang 1st time, tapi stil ada lubang kat tengahnya. Agaknya sebab cheq sue guna susu cair kot... :). Kalau tak pun agaknya mata dah berpinar di malam hari, terlebih timbang tepung mana nak tahu kan...

Mmmmm...sape2 yang nak tgk resepi tu boleh la nengok kat sini ye....

6 comments:

Anna Qawina said...

dah ramai yg buat ni kan..kita jugak tunggu dan lihat..hehe

ady said...

as-salam
waahh!! cantiknye yorkshire pudding tu..

Kakzakie said...

Kalau rajin inilah hasilnya....

Liza said...

rajin sunggh cheq sue yer...buat lagi dan lagi...

quinnie said...

sue..dia makan ngan jem jugak paling best..tambah2 jem strawberry... i like...:)

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Wah ceq sue dah nampak ni teringin pulak kak ros nak buat.Memang mat saleh makan ni dgn roasted beef.kak ros pandai2 letak jam.tak pa kak ros dah mintak ampun dgn Queen!