Monday, October 31, 2011

Tools : SSF Home Deco & Kedai Bundle

Assalamualaikum & salam sejahtera

Alhamdulillah dapat kembali bersiaran dari CH... Perjalanan balik tadi diiringi hujan sehingga Gua Musang, selepas itu cuaca cerah ceria. Syukur pada Allah x ada apa-apa yang berlaku.

Malam ni nak share sikit tentang 3 bende yang cheq sue beli di 2 tempat berbeza. Memang seronok la dengan cerita yang bakal dinyatakan ni. Rasanya ada segelintir blogger masakan ni yang berperasaan sama macam cheq sue.. Apa? Ye la...daripada xde apa2, dah ada apa-apa...maksud cheq sue dari segi penggunaan peralatan masak dan menghidang tu... Macam cheq sue ni sikit2 kumpul dan beli peralatan untuk menghidang. Konon la nak ambik gambar tahap diva kan... he he he...tapi xpelah untuk kepuasan sendiri.


Bende yang pertama ni adalah pot yang ada tutup ni. Apa ke namanya ya? Yang ni cheq sue beli di KB, semasa dalam perjalanan balik dari KB. Selalu tengok aje SSF Deco Home, aritu terniat pulak di hati nak singgah. Memula ingatkan barangan rumah aje...rupanya bermacam2 ada dalam tu... Opssstttt jakunz! Skodeng sana sini, terberkenan dengan bende pot ni, yang lain tu bukan tak berkenan tetapi bila melihat tang harganya dok menelan ayaq liur aje la.. Yang ni pun regenye 10 hengget (macam mahal aje) saiznya lebih kot dalam 10 cm diameter.  Cumanya bila nak bayar tu, bila tgk cashier bungkus pot tu menggunakan kertas pembalut yang cantik, berpandangan jugak cheq sue dan member... Amboi, patot le boleh up harga! Cheq sue tengok pon, yang masuk kat situ semua curlast-curlast you...


Bende yang kedua ni pulak cheq sue beli di kedai bundle di Selising, memang glemer. Cheq sue tak pernah singgah, tapi memang selalu ramai orang kat situ. Bila dah masuk...terus teringat pada Che Mat DTS. Eh eh eh...bukan nak propa okeh...tapi kat dalam tu banyak sangat pingggan mangkuk antik, yang dah lama-lama tu, macam2 pesen tau. Che Mat kan banyak koleksi pinggan2 camtu...agak2 kalau Che Mat pi kan mesti diborongnya semua. Cheq sue ni memang la rabun jadinya bila masuk ke sana. Kalau boleh itu hendak ini pun hendak. Tapi cheq sue cuma beli claypot dan caserol seramik 3 beradik ni aje. Boleh la nanti buat bakar makaroni. Harga? Claypot tu 10 hengget manakala caserol tu 18 hengget. Mmmmmm kalau nengok ke bungkusnya tu memang la guna 5 6 keping surat khabar. He he he... Janji dapat guna...

Dah ada 3 bende ni, boleh la mula skodeng resepi. Ramekin pun x test lagi...dah masuk yang ni. Haishhhhh...
Sekian alkisahnya... Wassalam...

9 comments:

Ida,Japan said...

K'ida lagi jakun...lum berkesempatan lagi masuk SSF...kt m'sia kalau hujung minggu asyik sibuk jer ngan menda lain..lagipun ngan budak2 4 org ni...susah nk bwk tempat2 cam gitu....

♫ mokwo® ♫ said...

salam cheq sue...kedai bundle kat selising tuh nama ape yek?? selalu gak lalu kat selising tuh bila gi pasir putih

Noorul0206 said...

CIK SUE, saya ada beli periuk kecil bertangkai yang warna brown tu kat kedai RM2.00 harganya RM2.00 sama tak harganya dengan kat sana?

tun_telani said...

wahhhhh... ni yg stress nih duk nengok org tayang toys baru.. mcm 'terpaksa' gi shopping kat bakery je nih.. huhu

Cheq Sue said...

@Ida,Japan

kak ida, kalau ada budak2 better jangan pi...satgi bende tu terbang bende ni melayang jenuh mak nak keluar duit

Cheq Sue said...

@♫ mokwo® ♫

kak nik, kedai tu xde nama rasanya...tapi kat depannya kedai bunde deisya trading... kalau lalu depan tu memang semak je nampak

Cheq Sue said...

@Noorul02
06


2 ringgit? murahnya nurul.... yang saya beli tu 10 hengget...

Cheq Sue said...

@tun_telani

he he he... ape la tun...kenen2 la ngan hubby tu

Zack Zachoes said...

waaah.. i sangat jeles okeh? bestnya..ada seramik dish. pssst..cheq sue, belikan utk kita boleh? nnt kita bayar, poskn kt rumah mak kita kt johor leh? ;p hehehe.. ngada2 minta itu ini ek ;p muehehehe.. apapun nmpk sodap itu makaroni~