Selamat pagi...
Nah... pppppagi ni meh layan perasaan sat dengan dadih coklat nih... Actually (ewahhhhh) petang semalam buat ni tapi blogger kan bermasalah nk haplod gambar so publish je dulu pepagi nih..
Cheq sue ni bukan le penggemar dadih. Bende2 yang lalu je kat tekak ni, yang tak perlu dikunyah ni bukan i punya citarasa. Tapi tak taulah...terasa sgt nak makan... rasa nak sedut je ke mulut. Nak pulak yang sejuk2 tu...aduhhhh nyamannnn.. Dadih ni rancang2 nak buat dengan anak buah cuti baru ni tapi tak kesampaian...
So balik tadi cepat2 godek dadih ni dengan menggunakan serbuk dadih coklat cap HAPPY TREE. Senang kan? Baca je baik2 cara kat belakang plastik tuh...pastu masak je la sampai mendidih. Bebaik korang ye...kang jadik dadih keras lak... Untuk adunan ni cheq sue buat separuh je... 2 tray acuan ais cheq sue simpan dan selebihnya bagi pada kawan... Pada sesape yang teringin tu...cubalah ye...
Nyaman je semalam makan sesejuk. Slurrrpppppp lalu je kat tekak... macam x cukup makan je pulak rasanya...
- selalu gak buat dadih ni gune tpg cam cheq sue tu....kejap je abis nye...sedap kan...wahhh...balik ni nak gi beli la tepung tu...hehe
ReplyDeleteguna yang instant je al...senang. kalau nak buat sendiri kena ada serbuk carragenan tu... dulu pi kursus pernah gak belajar
ReplyDeletejap jap...ni dadih ke agar2?
ReplyDeleteni dadih mama... guna serbuk dadih lam peket instant je..
ReplyDelete