Assalamualaikum...
Selamat pagi kawan-kawan...
Kembali bersiaran dengan n3 masak-memasak.. Orang dah nak tayang lunch..kite baru tehegeh2 nak publish breakfast. He he he
Sebenarnya dah dekat seminggu beli sosej ayam ni. Memang niat nak buat sosej roll. 2 3 kali dah jugak dok kuar masuk esbok. Rotinya pulak dah dua kali beli tapi buatnya tidak jugak. Tapi pagi ni memang kena buat sebab risau sosej tu busuk/rosak dan roti pun dekat2 nak abes tempoh..
Mula-mula tak tau petua nak buat sosej roll ni. Selalu kalau buat mesti oily dan melekit2 je. Makan suka, buat tak pandai. Aissshhhhh malu betol orang tua ni. Tapi sekarang...tak lagi! Macam iklan pulak yerrr.....
Cheq sue pasti ramai yang biasa buat ni terutama untuk sarapan. Tentunya sedap dimakan panas2 bersama sos cili dan mayonis... Mmmmm teh O suam tu jangan lupa ye... Tapi cheq sue x buat la pulak teh O nye...buat jus je..
SOSEJ ROLL
Sumber : Sendirian Berhad
Bahan-bahan :
- sebungkus roti
- sebungkus sosej
* sosej tu agak2 la untuk roti, cheq sue belah dua... nak ngabes stok la katakan
- telur dan breadcrumbs secukupnya
Cara membuatnya :
- kukus roti seketika sehingga lembut
- kemudian, gelek sehingga nipis dan gulungkan bersama sosej
- celupkan gulungan roti ke dalan telur dan golekkan ke dalam breadcrumbs
- goreng seketika menggunakan minyak sedikit dan api perlahan
Selamat pagi kawan-kawan...
Kembali bersiaran dengan n3 masak-memasak.. Orang dah nak tayang lunch..kite baru tehegeh2 nak publish breakfast. He he he
Sebenarnya dah dekat seminggu beli sosej ayam ni. Memang niat nak buat sosej roll. 2 3 kali dah jugak dok kuar masuk esbok. Rotinya pulak dah dua kali beli tapi buatnya tidak jugak. Tapi pagi ni memang kena buat sebab risau sosej tu busuk/rosak dan roti pun dekat2 nak abes tempoh..
Mula-mula tak tau petua nak buat sosej roll ni. Selalu kalau buat mesti oily dan melekit2 je. Makan suka, buat tak pandai. Aissshhhhh malu betol orang tua ni. Tapi sekarang...tak lagi! Macam iklan pulak yerrr.....
Cheq sue pasti ramai yang biasa buat ni terutama untuk sarapan. Tentunya sedap dimakan panas2 bersama sos cili dan mayonis... Mmmmm teh O suam tu jangan lupa ye... Tapi cheq sue x buat la pulak teh O nye...buat jus je..
SOSEJ ROLL
Sumber : Sendirian Berhad
Bahan-bahan :
- sebungkus roti
- sebungkus sosej
* sosej tu agak2 la untuk roti, cheq sue belah dua... nak ngabes stok la katakan
- telur dan breadcrumbs secukupnya
Cara membuatnya :
- kukus roti seketika sehingga lembut
- kemudian, gelek sehingga nipis dan gulungkan bersama sosej
- celupkan gulungan roti ke dalan telur dan golekkan ke dalam breadcrumbs
- goreng seketika menggunakan minyak sedikit dan api perlahan
bestnya sarapan...lama x makan sosej roll :)
ReplyDeletealhamdulillah rezeki pagi ni... sy pun dah lama tak buat... nak perabih roti nye pasal
ReplyDeletecer mintak sikit
ReplyDeletesalam sue...saya pun kalau nak perabih roti memang suka buat cam ni...laju jer habis roti...hehehe...
ReplyDeleteimanshah...cer mai kg raja nih...muleh hidang teh O sekali... :)
ReplyDelete*** ipoh-ch sat je kannnn..........
Q, dah buat sebungkus roti x abes nak lantak sesorang..petang nanti pi hantar umah member lak
ReplyDeletemeriah you siap dgn roses nye lagi...
ReplyDeleteAssalam akk curi 2 ketul sosej roll ya..sedapnya lama tak buat
ReplyDeletekena la meriah cik nuni...kalau rose tu buleh makan tinggal batang dah rasanya
ReplyDeletehe he he... kak rosa main curik2 lak ye... nak kene nih...!
ReplyDeleteharrazdani - wife saya suka buat ni...tp bila dah kat sarawak jarang buat...kerana kat sini tak boleh jual gardenia atau high 5...roti cap masjid jer ada....
ReplyDeleteYe ke...kenapa xleh jual pulak... tapi tak kisah roti apepun janji slice punya... :)
ReplyDelete