Wednesday, July 20, 2011

Coconut Shake

Assalamualaikum & salam sejahtera

Tengah hari ni cheq sue hidangkan korang dengan coconut shake ni ye...menu berbuka semalam. Alhamdulillah... dengan 2 juadah yang tidak menjadi rezeki cheq sue, coconut shake ni mengubat hati lara.
Balik pasar malam Isnin lalu, member ada bagi sebijik kelapa puda yang abangnya ambil dari Gua Musang. Memang dah niat nak buat coconut shake. Walaupun isinya dah agak keras tapi masih lagi dikira kelapa muda. Alaaaaa.... hantam sajalah labuuuuuuuuuuuuuu....
Kalau dinengok ke gambarnya tu... kemain huduh lagi kelapa tu dibelah... by hand tau... buat sendirik. Kelapa ni punya la tebal sabutnya, ada dekat 10 kali hentam baru terbelah... So untuk minuman ni cheq sue buat separuh je... ngam2 dapat segelas... Jom layan gambar..


COCONUT SHAKE
Sumber : Sendirian Berhad

Bahan-bahan :
- segelas air kelapa + isinya *
- sedikit susu pekat *
- sedikit ais *
- sedikit ais krim vanila (opt)

Cara-cara :
- blendkan semua bahan *
- jika suka boleh masukkan aiskrim vanilla dan tabur coklat urai cheq sue tak masukkan pun... pi kedai tgk eskrim milo aje yang ada...kang tak masyuk pulak dengan coconut shake ni... :)

12 comments:

  1. Cheq Sue..tgk Coconut shake nih laju jer mai,feberet nih,uii panas2 nih dapat slurp,alangkah nikmatnya..Kalo g psr mlm,mmg selalu beli,kalo beli klpa muda nak c/shake,xsempat lah plak,sbb hubby pon suke klpa muda..

    ReplyDelete
  2. ya Allah sedap dan nikmatnya coconut shake... susah nak jmpe skang

    ReplyDelete
  3. @Zaliedana
    cheq sue pun tak pernah lagi buat coconut shake ni CT...tapi tergerak nak buat sedaaaaaap rupanya!

    ReplyDelete
  4. @Freaky
    jangan kata coconut shake payah nak jumpa... coconut lagi la payah... kat sini kena usaha buat sendiri tau firdaus

    ReplyDelete
  5. nampak macam best n sedap je..

    ReplyDelete
  6. - terubat juga hati yg lara ye cheq sue...

    ReplyDelete
  7. @H.J
    nampak sedap, rasa lagi sedap...

    ReplyDelete
  8. @AI
    haisssshhhh...kalau ingat sekali lagi gak... pedihhhh... pedihhhh

    ReplyDelete
  9. sedaaapnya tgk coconut shake tu cheq sue...

    ReplyDelete
  10. @Diana @ Melley Mey
    sekali sekala tukar menu minuman ni kan sedap jugak akak...kebetulan ada kelapa muda... grrrrrr blend ajelah

    ReplyDelete

[Terima kasih kerana sudi menitipkan komen. Maaf seandainya saya tidak dapat membalas atau berkunjung ke blog anda...]