Thursday, July 28, 2011

Seperais Parti Untuk Cikgu

Assalamualaikum & selamat sejahtera

Pagi tadi, bebudak fom 5 seperaiskan cikgu la kunun2 nya dengan menyediakan kek dan sedikit makan2 dalam kelas sempena dengan hari jadi cheq sue ni. Sebenarnya bukan separais pun sebab cikgu dah tahu apa yang deme dok rancang, walaupun cakap dalam bahasa cina & bahasa tamil. tapi cikgu biarkan aje..
cuma cukup tersentuh la dengan keakraban yang ditunjukkan bebudak ni... time marah, marah jugak...time kawan kita tak mau lawan... ni kali kedua la sepanjang mengajar di CH ni bebudak membuat seperais parti... **bukan ape, diorang tu yang nak makan kek sebenarnya...tumpang besday cikgu! ha ha ha
Apapun, layan gambar je la ye...cikgu ada keje nak buat ni (sila abaikan kualiti yang tak seberapa tu....)

 Kek span dengan filling cream dan buah-buahan potong. Nice!

 14 orang, tak termasuk yang amik gambar, dua tak datang... ini le hantu jembalang anak tiri cheq sue...
(T_____T)

 tukang organize, Alex... huh!

 Sebahagian tengah menyuap... abes licin semuanya

22 comments:

AI said...

- abis ke dia org je kek tu...

Sue @ Nenie said...

Emmmm...nyum nyum nyum....

cikgu isza said...

bila pelajar buat suprise party.. tak makan kek pun dah kenyang kan?
sayang murid ketat2 tau..

Cheq Sue said...

@AI
cikgu dapat la secopeng...

Cheq Sue said...

@Sue @ Nenie
nyum nyum nyummyyyy..........

Cheq Sue said...

@cikgu isza
seronok tgk diorang makan...selera sungguh...budak2 tengah membesar kan...

Rabiatun Adawyah said...

seronoknyer yer...tu tandanya hubungan baik antara cikgu ngn pelajar. Tahniah Sue, pandai mendidik..Amin.. ^___^

Cheq Sue said...

@Rabiatun Adawyah
sekali sekala memang seronok kak... bagi can je la asik ngadap buku aje kan...

cucu umie said...

wah sis mengajar sekolah lelaki shje ker??? private ker sis??

cheq da said...

senyum jea si alex n igu...pe2 p hebat..aku tak pernah rasa cam ni..tahun depan mtk ajar 5m la..he3

Cheq Sue said...

@cucu umie
dok aihhhh... sekolah biasa je tapi dalam kelas tu semuanya lelaki...

Cheq Sue said...

@cheq da
tahun depe xde doh la...xleh harap dowh..

Citarasa Rinduan said...

cheq sue..
nie sekolah convent kan>

LuN@_aiDi said...

wahh beshnyer cheq sue dapat seperis parti.. heheh lawa keknyer.. pandai derang pilih..hihihi btw cheq sue ngajor skool mana neh? nmpk cm skool private lak..hehehe

Cheq Sue said...

@Citarasa Rinduan
ayu...sori, apa maksudnya ya? sekolah cheq sue ni sekolah biasa je...ada lelaki perempuan..
:)

Cheq Sue said...

@LuN@_aiDi
tu la pasal luna... siap soh pejam mata lagi...
sekolah ni sekolah biasa je...tapi sebab diorang pakai sweater kot tu nampak cam private.

Zaliedana said...

Cheq sue,best kan da pelajar yg amik berat camnih..Siap wat besday lagi..Ermm baru rini nmpk muka cheq sue dgn jelasnya,hehe..

nuwairani ismail said...

sekolah cheqsue semua lelaki ke??? kenapa hensem2??? wah! (cikgu bujang dah stat menggatei dah ni)...hepi besday cheqsue!! (macam kali kedua dah ucapan ni?)

quinnie said...

sue...sengil chooka hamnida...moga panjang umur dan murah rezki....

wah..ngajar murid2 lelaki rupanya...payah nak dpt murid2 lelaki yg nak buat surprise party kat cikgu ni...mesti depa sayang kat ceksue ni...hehehhe

Cheq Sue said...

@Zaliedana
sebenarnya segan nak taruk wajah chubby tu ct...tapi kalau tua2 nanti tgk gambar ni mesti suka..

Cheq Sue said...

@nuwairani ismail
hensem ko nani? hop alos laaaa... untuk kelas cheq sue ni saje xmo pelajar pompuan, nanti over the lebih menggatal pulak...

Cheq Sue said...

@quinnie
amboi...hang berbahasa korea ka... tq Q... caye la...sayang le sgt tu...