Assalamualaikum & Selamat petang
Nah, di petang2 hari ni jom makan jagung rebus, panas lagi ni, baru je angkat. Hajat tadi nak buat bubur tapi macam the malas...rebus ajelah. Jagung mutiara ni sebenarnya kalau kukus pun ok tapi ayahanda xleh makan la jawabnya. Kalau rebus cenggini bubuh garam sikit buleh la dia makan.
Sape2 yang nak tu mai la yer.... Nak abes dah ni...
(T_____T)
waahh...sedapnye~
ReplyDelete- malas makan jagung...lenguh mulut!!! hahaha...
ReplyDeleteaduiiii,nampak yummmy sgt..Nal jgk??!! lama dah tak makan jagung rebus..huhu..
ReplyDelete@SoLy SoLicious Sedap aje makan panas-panas... :)
ReplyDelete@AI aikkkk...ada jugak orang pesen Al ni...cheq sue kalau makan jagung keluarkan sebijik2 lagi syok tau... tak pun makan sebaris-sebaris...
ReplyDelete@Eza Boom Boom :) Meh meh kalau nak tu... memang yummy sgt pun ezza... yummylicious
ReplyDeletewah.. nmpk sgt juicy laa jagung tu. lama x makan jagung rebus. bakar pun sedap, pas bakar letak planta. sedap!
ReplyDelete@tun_telani Memang pun Tun...jagung segar lagi...fresh from farm...nak bakar ke nak rebus ke nak kukus memang sedap... cuba kalau yang dah 2 3 hari.... mmmmmmmmmmmmmmm nak tgk pun tak sanggup.. :)
ReplyDeletenape ek jagung ni ada 2 tone kaler putih n kuning, nih kompom manis jagung ni..best tu muda lagik..kalau yg dah tua/matang tu jenuh nak gegettt
ReplyDeletekak lina...kalau kat CH, jagung ni gred A 3 je seploh hengget. kira2 jagung ni memang sedap la sampai boleh makan gitu aje x payah masak
ReplyDelete